Kuva: Mikko Räsänen

Saara, 29: "Tietyt ihmiset on tuotu elämäämme tietyksi ajaksi"

25.12.2016 10:10 - Reija Saarinen

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen. Nyt äänessä on Saara.

"Rakkaus on elämän isoin voima. Se pitää pystyssä koko maailman, vaikka pahuutta maailmasta löytyykin. Olen kuitenkin sitä mieltä, että rakkaus on se, joka aina lopulta voittaa. Minulle on todella tärkeää, että teen kaikki asiat rakkaudella. Jos minulla on joku hankala paikka, jossa en oikein tiedä, että mitä voin tehdä, niin mietin, että mitä rakkaus tekisi. Jos minulla on esimerkiksi hankaluuksia jonkun ihmisen kanssa ja minun tekisi mieli suuttua, mietin sitä, että miten rakkaus suhtautuisi tähän asiaan. Se auttaa mua todella paljon. Sen avulla saan aina käännettyä ajatukset positiivisiksi ja lempeiksi. Positiivisen rakkauden kautta tekee myös itselleen paljon hyvää."

"Jollain tavalla rakastan kaikkea elämässäni. Tietenkin rakastan puolisoani, koiriani, perhettäni ja ystäviäni. Sen lisäksi rakastan myös elämääni ja ammattiani. Yritän kyllä rakastaa kaikkea,  niin maapalloa kuin ihmisiäkin."

"Ihastuin ensimmäisen kerran vasta 15-vuotiaana Teemuun, jonka kanssa olinkin yhdeksän vuotta yhdessä. Aiemmin keskityin todella paljon vain musiikkiin, enkä edes tajunnut koko ihastumisjuttua. Teemu oli se ensimmäinen, joka oli minulle sellainen sielunsisarus. Teemu oli ensimmäinen esimerkki siitä, että tässä on nyt suuremmat voimat kyseessä. Sellainen sielujen yhteys ja suuri rakkaus meidän välillä syntyi oikeastaan heti ja se on olemassa edelleen."

"Emme ole Teemun kanssa ikinä riidelleet tai sanoneet toisesta pahaa sanaa. Me voimme auttaa ja tukea toisiamme, joten miksi pilaisimme sen kaiken jollain katkeruudella? Rakkaus muutti muotoaan, mutta ei se mihinkään lähde."

"Olen aina tiennyt sen, että voin rakastua niin mieheen kuin naiseenkin. Se on ollut minulle aina ihan selvää. Merin kanssa meitä yhdisti heti se samanlainen henkisyys, jota molemmat haluavat kehittää."

"Lähipiirini ja perheeni on täynnä niin rakastavia ihmisiä, että en ole koskaan joutunut elämään sellaisessa tuomitsevassa ilmapiirissä. Teen niin kuin minusta tuntuu hyvältä ja olen iloinen siitä, että itse olen omasta elämästäni onnellinen. Toki varmasti on niitä sellaisia ihmisiä, jotka eivät esimerkiksi hyväksy suhdettani Merin kanssa. Ne ihmiset, jotka haukkuvat minua jossakin, niin heillä ei varmaan kaikki ole hirveän hyvin ja siksi koen heitä kohtaan myös sitä rakkautta."

"Tietyt ihmiset ovat elämässä tietyn aikaa"

"Eroamaan minut saisi ehkä se, että on kasvettu erilleen. Vaikka ajatus elämänmittaisesta parisuhteesta onkin ihana, niin se on jollain tavalla myös vähän vanhanaikainen. Itse ajattelen niin, että tietyt ihmiset on tuotu elämäämme tietyksi ajaksi. Saattaa nimittäin tulla eteen sellainen hetki, että itse haluaa kasvaa eri suuntaan kuin toinen. Silloin olisi hölmöä pakosta pysyä yhdessä. Uskon, että meidän jokaisen tehtävänä on kasvaa parhaaksi mahdolliseksi versioksi meistä itsestämme."

"Esimerkiksi Minä ja Teemu olimme yhdessä juuri se aika, kun me tarvittiin toisiamme kasvamaan tiettyyn pisteeseen. Sitten taas tuli toinen ihminen, joka auttaa kasvamaan lisää."

"En hyväksyisi sitä, jos kumppani tekisi tahallisesti jollekin ihmiselle pahaa tai olisi kostonhimoinen ja ilkeä. Se olisi minulle hankalaa hyväksyä."

"Pettämisen voisin antaa anteeksi. Se tietenkin riippuu siitä, miten asia hoidetaan. Uskon siihen, että kaikki asiat voit aina selvittää ja puhua läpi. Jos toinen pettää, niin ehkä silloin asiaa pitäisi pohtia muun muassa siltä kantilta, että miksi toinen teki niin, ja miten asiaa voitaisiin hoitaa. Yrittäisin kyllä käsitellä asian, enkä vain tuomitsisi sitä toista ja jättäisi. Se ei veisi asiaa mitenkään eteenpäin."

Kaikki Rakkaudesta-artikkelit voit lukea täältä.

Uusimmat