Kuva: Fotolia

Sinulle, joka pidit asetta ohimollani: "Tekosi takia tunnen edelleen turvattomuutta"

03.01.2017 20:15 - Rea Tallgren

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Sinulle, joka pidit asetta ohimollani,

Muutamia vuosia sitten aiheutit minulle ikuiset traumat aseella uhaten. Et taida tietää kuinka kärsin teoistasi jokapäiväisessä elämässäni.

Tekojesi takia tunnen järjetöntä turvattomuutta, vaikka sinua en enää näe, enkä pelkää ihmisenä. Sairaat tekosi kuitenkin jättivät pelon.

Totuus on se että pilasit nuoruuteni. Olin tapahtumahetkellä vielä alaikäinen ja sinä lähemmäs 40 vuotta. Se järkyttävä pelko, ja varuillaanolo, mitä jouduin kuukausia tuntemaan, särki minut palasiksi.

Sen myötä mielenterveyteni romahti, ja aloin etsiä nopeaa apua. Eksyin huumeporukoihin, joissa löysin aineen, joka sai minut unohtamaan sinut ja tekosi aina hetkellisesti.

Näiden vuosien aikana olen ajautunut käyttämään kovia huumeita, ja olen pahassa koukussa. Olen käynyt monta kertaa katkolla, mutta ihan vielä en ole löytänyt tarpeeksi halua kohdata selvin päin sitä pelottavaa todellisuutta, jonka sinä olet pääasiallisesti aiheuttanut.

En tiedä voinko ikinä täysin antaa anteeksi tekoasi. Jos joskus pyydät anteeksi, toivon, että sillä kertaa et vähättele tekojasi. Toivoisin sinun jonakin päivänä ymmärtävän, kuinka syvästi satutit ja keitä kaikkia. 

Terveisin, tyttö joka päätti selviytyä"

Lue aikaisemmat Avoin kirje -sarjan jutut tästä

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen rea.haverinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Kilpailut

Uusimmat