Kuva: Fotolia

Koskettava kirjoitus kolahtaa jokaiseen äitiin: "Ole lapsesi kanssa valokuvissa, kun vielä voit"

25.01.2017 20:15 - Rea Tallgren

Bloggaajan kaunis kirjoitus onnellisen kuvan rinnalla on noussut nettihitiksi ja syystäkin; se nimittäin muistuttaa siitä, että aikaa on aina käytössä rajallinen määrä.

Australialainen bloggaaja Kirsten Bosley on julkaissut Facebook-päivityksen, joka on kolahtanut moneen naiseen ja kovaa. Kuvassa Bosley poseeraa nauravaisena kahden lapsensa kanssa. Päällään hänellä on uimapuku. Kuvan yhteydessä hän kirjoittaa kauniisti suhteesta vartaloonsa ja uudesta alustaan. 

Suomensimme tekstin vapaasti alle.

"Tänään minulla on uusi alku. Suurimman osan ajasta olen vihannut kroppaani. Olen inhonnut sitä. Halveksinut sitä. Kammonnut sitä. Halusin todella paljon, että vartaloni muuttuisi; että se olisi sirompi, laihempi. Olen kohdellut sitä huonosti ja syyttänyt sitä monista asioista.
Olen hävennyt kaikkia kuoppia ja möykkyjä kuin ne määrittäisivät sen, kuka minä olen ja kuinka arvokas minä olen.

Vähän aikaa sitten vastaani tuli kuitenkin netissä meemi, jossa luki "ole kuvissa lastesi kanssa, koska jonain päivänä sinä olet poissa, ja kuvat ovat ainoa asia, jota sinusta on jäljellä". Tuo ajatus kolahti ja kovaa. Olen vältellyt kuvissa poseeraamista, koska olen inhonnut sitä, miltä näytän niissä. Enää en suostu siihen! Nyt saa luvan riittää. Totuus on, että olen kyllästynyt vihaamaan vartaloani, joka on pitänyt minut terveenä 41 vuotta. 

Joten tänään minä annan mennä. Hyvästelen vihan ja halveksunnan, jota tunnen vartaloani kohtaan ja päätän nauttia siitä juuri sellaisena kuin se on; minun vartalonani.

Halusin, että tämä kuva otettaisiin minusta ja lapsistani, jotta he muistaisivat aina tämän päivän ja kuinka hauskaa meillä oli. En peitellyt itseäni. En vetänyt päälleni shortseja. En verhoutunut pyyhkeeseen. En käyttänyt filtteriä. Ja arvatkaa mitä? Minua ei silti nolota. Kun katson tätä kuvaa, näen, kuinka onnellisia me olemme, ja se on ihan helvetin hienoa. 

Minusta tuntuu, kuin olisin vihdoin vapaa. Ja se on, helvetti sentään, todella hieno juttu!"

Päivitys on kolahtanut moniin, ja se onkin kerännyt kahdessa viikossa lähemmäs 40 000 tykkäystä. Katso kuva ja lue päivitys kokonaisuudessaan alta tai jos se ei näy, tästä. 

Lue myös: Suomalaisen Saran, 20, "valheellinen" bikinikuva otsikoissa maailmalla - katso miksi!

Lue myös: Kaksi lasta synnyttänyt nainen esittelee vatsansa: 'Olen itkenyt viimeiset 18 kuukautta'

Kilpailut

Uusimmat