"Teini-ikäinen tyttöni on masentunut ja yksinäinen" - Helenan rankka kertomus itkettää

27.01.2017 16:00 - Senni Loikala

Suomalaisia kosketti radioon tullut yhteydenotto äidiltä, joka tahtoi toteuttaa tyttärensä unelman.

Monet radiokuuntelijat kyynelehtivät perjantaina, kun Helena-niminen nainen soitti Radio Novan Aamuun. Helena kertoi yläasteikäisen tyttärensä vaikeuksista niin koskettavasti, että silmien kostumiselta oli liki mahdoton välttyä.

Helenan tyttärellä todettiin ADHD, eli tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö, jo päiväkodissa. Häiriö on aiheuttanut haasteita tyttären koulunkäyntiin vuosien ajan. 

Tällä hetkellä Helenan tyttärellä epäillään myös Aspergerin oireyhtymää. Sille ominaisia ongelmia ovat toisen tunteiden ymmärtäminen, vaikeudet sosiaalisessa vuorovaikutuksessa sekä erilaiset kaavamaiset käyttäytymistavat. 

Kahdestaan tyttärensä kanssa asuva Helena kertoi lähetyksessä myös, että tytön mieliala on ollut maassa jo noin vuoden ajan.

- Hän on hirveän alakuloinen, masentunut ja yksinäinen lapsi. Hän on sellainen lapsi, jollaisista on paljon puhuttu julkisuudessakin - lapsi, jota ei koskaan kutsuta syntymäpäiville.

- Tyttärelläni on hirveästi kuitenkin haaveita elämässä ja hän tyytyy tämänhetkiseen olotilaansa. Äitinä minulla on sellainen olo, että tekisin mitä vaan lapseni puolesta, että hänelle tulisi parempi mieli.

Lähetyksen lopussa selvisi, että yksi Helenan tyttären suurista haaveista toteutuu pian - voittihan Helena koskettavalla tarinallaan Radio Novan kilpailun.

Kuuntele Helenan puhelu radiolähetykseen klikkaamalla tekstin yläpuolella olevaa artikkelin pääkuvaa, joka sisältää audion. 

Kuuntelijat liikuttuivat

(kuva: Fotolia)

Helenan puhelun jälkeen Kuukka ja Linnanahde saivat runsaasti yhteydenottoja liikuttuneilta kuuntelijoilta. Katso alta muutama poiminta kuuntelijoiden reaktioista.

Täällä yksi äiti istui autossa ja itki. Kyllä voi elämä olla epäreilua. Toivon sydämestäni, että elämä tytön kohdalla muuttuu ja pian. Voitto meni kyllä niin oikeaan osoitteeseen. Tsemppiä tytölle äiteineen.” -Katri

Täällä 14-vuotiaan Asperger-pojan yksinhuoltajaäiti, toivon voimia sinulle Helena ja paljon onnea ihanasta yllätyksestä. Tarinasi on niin tuttua ja arkipäivää meilläkin!

Eipä ole ennen tarinnut itkeä radiota kuunnellessa. Kiva täällä avokonttorissa kyynelehtiä.” -Kati

Hienoa, että toteutitte juuri tuon teinin unelman. Hänelle viesti: Löydät vielä ystäviä! Älä luovuta! Olet arvokas ja ihana juuri sellaisena kuin olet!” -Kahden teinin äiti

Kylläpä meni voitto oikeaan paikkaan. Itken täällä ilosta. En voi kuvitellakaan, mitä tämä tyttö on joutunut kestämään. Olen itse 63-vuotias eikä ole päivääkään, etten muistaisi omaa koulukiusaamistani.” -Riitta-Liisa

Kuuntele Radio Novan Aamua arkisin kello 6-10. Seuraa Minna Kuukkaa ja Aki Linnanahdetta sekä Radio Novan Aamua Facebookissa, johon pääset tästä.

Lue myös: Miltä ADHD tuntuu? Aikuisten kertomukset aukaisevat silmiä

Lue myös: Minun tarinani: Asperger ja lukemattomat sairaudet eivät onnistu lannistamaan minua

Lue myös: Esitä itsellesi viisi kysymystä - olet heti lähempänä onnellisuutta

Kilpailut

Uusimmat