Kuva: Fotolia

Psykoosissa olleelle minulle: "Mietitkö ollenkaan mitä teit?"

17.02.2017 18:15 - Rea Tallgren

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Psykoosissa olleelle minulle,

Kävikö mielessäsi aiheuttamasi suru kaikille läheisimmillesi, jos olisikin käynyt huonosti tai ambulanssi ei olisikaan tullut niin nopeasti?

Ajattelitko ollenkaan muuta kuin sekaisin olevaa itseäsi? Uskonpa että et.

Mitä jos en olisikaan herännyt teho-osastolta 27 tuntia tapahtuman jälkeen? Mietitkö herätessäsi kuinka paha olo äidilläni on ollut katsoa nukkuvaa veristä tytärtään, rukoillen ja toivoen että herään?

Kävikö mielessäsi että saatoit aiheuttaa kymmenille hyville ystävillesi painajaisia, tai jopa traumoja näkemästään?

Mikä sai sinut tekemään sen päätöksen, että haet veitsen keittiöstä,kävelet ulos ja viillät kurkkusi auki rakkaiden ystäviesi silmien edessä?

Sen näyn ajatteleminenkin musertaa minut, se kaikki paniikki ja huolenpito saa minut kyyneliin. En pysty edes ajattelemaan mitä ajatuksia ja painajaisia ystäväni saivat sen näkemisestä.

Voin vain sanoa että onneksi olen vielä täällä, ehdin näyttää läheisilleni kuinka paljon merkitsette minulle ja kuinka rakkaita minulle olette!

Älkää ikinä unohtako mainita rakkaillenne kuinka paljon he merkitsevät sinulle, joskus voi olla liian myöhäistä."

Lue aikaisemmat Avoin kirje -sarjan jutut tästä

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen rea.haverinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat