Kuva: Fotolia

Tuhoatko itse oman parisuhteesi? Tunnista hälytysmerkit käytöksestäsi

31.03.2017 18:15 - Tiina Svensk

Joskus saatamme itse olla toimivan parisuhteen kompastuskivi.

Oletko joskus joutunut tilanteeseen, missä parisuhde päättyy sinulle täysin yllättäen? Vai tuntuuko sinusta, että suhteesi on menossa huonompaan suuntaan, vaikka et yhtään tiedä, miksi? Joskus syy löytyy peiliin katsomalla - vaikka totuutta voikin olla vaikeaa myöntää.

Pop Sugar uutisoi tavoista, joilla me itse sabotoimme toimivia suhteitamme. Lue, syyllistytkö joihinkin seuraavista:

1. Ylianalysoit joka tilannetta: Saatat nähdä ongelmia tilanteissa, missä niitä ei todellisuudessa ole lainkaan. Yleensä tällainen ylianalysointi kertoo omista huolista, joita heijastamme parisuhteeseen.

2. Epävarmuutesi estää sinua: Oma epävarmuus voi näkyä kateutena ja mustasukkaisuutena, mikä voi olla pahimmillaan erittäin haitallista missä tahansa suhteessa. Jos koet olevasi epävarma, älä anna sen heijastua suhteeseenne. Sen sijaan juttele asiasta avoimesti kultasi kanssa.

3. Et ilmaise tunteitasi: Etkö uskalla kertoa tunteistasi avoimesti kumppanillesi? Jo se on hälytysmerkki, mitä ei kannata ohittaa kevein mielin. Jos suhteesi on kuitenkin avoin, on omien tunteiden jakaminen erittäin tärkeää.

4. Olet negatiivinen: Valitatko jokaisesta pienestä asiasta kotonasi? Toki mieltäsi painavista asioista on tärkeää kertoa omalle kumppanille, mutta negatiivisuus myrkyttää lopulta parhaimmankin suhteen.

5. Et näe enää vaivaa: Tietyssä pisteessä parisuhde saattaa saavuttaa tilan, jolloin Netflixin tuijottamisesta ja koti-illoista tulee normi, ettekä enää näe vaivaa romantiikan eteen. Ei siis ole ihme, jos kipinä lopahtaa molempien osapuolien mielestä.

6. Annat muiden mielipiteiden vaikuttaa: Yrittääkö äitisi, ystäväsi tai sukulaisesi vaikuttaa parisuhteeseesi? Muista, että sinä itse tiedät, mikä on parasta sinulle. Älä anna muiden vaikuttaa mielipiteisiisi ja ihmissuhteisiisi liikaa.

7. Takerrut vanhoihin asioihin: Nostatko vanhat riidat esiin aina uuden erimielisyyden tullessa kohdalle? Menneisyys kuuluu menneisyyteen, ja teidän molempien on opittava antamaan vanhat virheet anteeksi - ja siirryttävä eteenpäin.

8. Luot liikaa paineita kumppanillesi: Onko sinulla epärealistisia odotteita suhdettanne tai kumppaniasi kohtaan? Omista odotuksistaan ja käytöksestään kannattaa tulla parisuhteessa tietoiseksi, ettei vain luo liikaa paineita kumppanilleen.

9. Et kuuntele: Toimiva parisuhde vaatii aitoa läsnäoloa molemmilta osapuolilta. Jaatko omia huoliasi, mutta et jaksa kuunnella kumppanisi ajatuksia ja huolia? Läsnäolon puute on yksi suurimmista suhteen kompastuskivistä.

Lue myös: Ihmiset paljastavat: Asiat, jotka vanhempien parisuhde minulle opetti

Lue myös: Jokainen parisuhde tarvitsee sisäpiirivitsejä - katso, miksi

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat