Kuva: Fotolia

Isäni uudelle kumppanille: "Olen päättänyt luovuttaa, sinä saat pitää isäni kokonaan itselläsi"

05.04.2017 20:15 - Rea Tallgren

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Mitä sinun päässäsi liikkui silloin, kun jatkuvasti pidit yhteyttä miehen kanssa, jolla on kaksi lasta sekä kihlattu? Halusitko sinä tahallasi tuhota perheen? Halusitko sinä tahallasi saada isäni pettämään äitiäni? Sinä tulit viettämään viikonloppua meidän perheemme taloon, meidän kotiimme isäni kanssa. Sen jälkeen vielä kehtasit laittaa äidilleni viestin, 
jossa kysyit, voisiko hän pestä paitasi, joka unohtui meille. 

Isäni muutti välittömästi sinun luokse, kun hän erosi äitini kanssa. Olin aina ollut isin tyttö joten pelkästään se, että hän muutti kauas minusta, sattui. Sain kuitenkin käydä joka toinen viikonloppu teidän luona. Minä aloin jopa pitää sinusta. Sinulla oli hauskoja juttuja sekä ihana nauru. 

Pian lähdimme yhteiselle lomamatkalle, jossa sinä näytit todellisen luonteesi. Isäni tuli yhtenä iltana huoneeseeni ja jostain syystä laittoi oven lukkoon. Katsoimme sängyltä uutisia ja yhtäkkiä alkoi hirveä huuto. Sinä huusit kuinka isäni harrastaa seksiä minun kanssa. Eikö mielessäsi kertaakaan käynyt, että huusit aivan käsittämättömän sairaita asioita 10-vuotiaan kuullen? 

Matkan jälkeen asia sovittiin, vaikka minun äitini oli aivan raivona sinulle. Kerran isäni oli hakemassa minua rautatieasemalta, kun laitoit hänelle viestin "Tapan teidät molemmat, kun saan teidät käsiini." Minä olin 11-vuotias, mitä sinä ajattelit? Sinun takiasi jouduimme usein isäni kanssa hotelliin yöpymään, koska et antanut meidän tulla teidän yhteiseen kotiimme. Sinä myös päästit isäni koiran muutaman kerran tahallasi karkuun. 

Kun minä olin 13-vuotias, sinä haukuit minua läskiksi, ja kerroit, kuinka minun pitäisi urheilla enemmän, vaikka olin aivan normaalipainoinen. Sinun takiasi laihdutin kymmenen kiloa. Mitä ihmettä sinä ajattelit, kun lähetit sellaisia viestejä?

Mitä ihmettä sinä ajattelit silloin, kun autoit minua karkaamaan äitini luota, vaikka minä itse olin mokannut pahasti? Mitä ihmettä sinä ajattelit silloin, kun hommasit äidilleni potkut työpaikalta?Mitä ihmettä sinä ajattelit silloin, kun sanoit minulle, että minun pitäisi myrkyttää isäpuoleni? Mitä sinä oikein ajattelit, kun laitoit minulle viestiä, kuinka minun isovanhempanit joutaisivat jo manan maille? 

Luulit varmaan, että sait vihdoin pilattua elämämme, mutta et onneksi. Muutimme toiselle paikkakunnalle ja sain elämäni parhaimmat ystävät. Sinä itseasiassa annoit minulle mahdollisuuden nousta pohjalta pinnalle. Varmasti ärsyttää, että et onnistunut tavoitteessasi. 

Sinulla on yhteinen lapsi minun isäni kanssa. Se, että sinä vihaat minua ei oikeuta sinua riistämään pikkuveljeltäni mahdollisuutta olla kanssani tekemisissä. Tiedät itsekin, että viihdyimme hyvin yhdessä, ja rakastin leikkiä hänen kanssaan. Sinä et anna minulle mahdollisuutta tavata pikkuveljeäni ja ainoa syy on se, että tiedät yhteisen ajan kieltämisen sattuvan minuun. Kaksi viikkoa sitten ilmoitit minulle, että minulla ei ole enää isää ja isäni ilmoitti minulle, että ei halua enää tavata minua. Miten sinä olet onnistunut tuossa kaikessa? 

En todellakaan ymmärrä miten kaiken jälkeen mitä olet perheelleni aiheuttanut isäni vielä katselee sinua. Paitsi että tiedänhän minä, miksi hänen on myös pakko katsella sinua. Sinähän olet kiristänyt häntä teidän yhteisen lapsenne tapaamisoikeudellakin.

Minä tappelin kanssasi lähes seitsemän vuotta isäni huomiosta ja rakkaudesta. Nyt olen päättänyt luovuttaa. Viimeisen parin vuoden aikana olen nähnyt isäni kaksi kertaa vaan sinun olemassaolon takiasi. Isäni oli minulle pienenä roolimalli ja se, kenen kanssa halusin olla aina. Olimme kuin paita ja peppu. Nykyään minä en edes tunne koko ihmistä. 

Pidä se mies hyvänäsi koko elämäsi ajan. Minä en halua enää koskaan nähdä hänen petollisia kasvojaan, enkä myöskään sinun. 

Sinä olet hänen suurin virheensä. 

Terveisin, "Päähoitoa tarvitseva törkeäturpainen kakara" 

Lue aikaisemmat Avoin kirje -sarjan jutut tästä

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen rea.haverinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat