Kuva: Fotolia

Paljon puhuvat merkit, jotka kertovat eron olevan pian edessä

28.04.2017 21:15 - Karoliina Kotala

Jokaisen parisuhteeseen kuuluu toisinaan riitoja ja muita vaikeuksia, mutta on olemassa tiettyjä merkkejä, jotka enteilevät väistämätöntä.

Parisuhdeterapeutit ovat vuosien saatossa keränneet merkkejä, jotka useimmiten enteilevät suhteen olevan päätöksessään. Vaikka jokainen suhde ja pariskunta onkin erilainen, joillekin asioille ei kannata sulkea silmiään.

Tapanne kommunikoida on muuttunut

Jos tapanne riidellä muuttuu, on se huono merkki. Päiviä kestävät mykkäkoulut tai hiljalleen huutoriidoiksi muuttuneet erimielisyydet ovat merkki siitä, että käytte läpi jotain suurempaa muutosta.

Riitelette jatkuvasti

Jos riitojen määrä on nopeasti noussut, ettekä juurikaan pysty kommunikoimaan muuten kuin riidellen on se huolestuttava muutos.

Kummallakin on omat elämänsä

Toisinaan on hyvä ottaa hiukan etäisyyttä kumppanista hetkeksi, vaikkapa riidan jälkeen. Jos kuitenkin elätte omia elämiänne ettekä ota kumppania huomioon suunnitellessanne arkeanne, on se erittäin huono käänne suhteessa. Se kertoo, että olette jo valmiita lähtemään suhteesta.

Syytätte toisianne huonosta olostanne

Riitoihin tarvitaan aina kaksi, vaikka olisikin helppoa syyttää kumppania ongelmista. Toisinaan onnettomassa suhteessa saatetaan syyttää kumppania omasta huonosta olosta eikä oteta vastuuta yhteisistä ongelmista.

Vallitseva tunne on viha ja halveksunta

Jos huomaat tuntevasi yhä useammin vihaa, pettymystä ja halveksuntaa, mutta et osaa ratkaista asiaa, on se huolestuttava merkki. Etenkin jos kyseiset ajatukset eivät tunnut lähtevän, ne nousevat esiin riitoina, jotka uusiutuvat.

Et enää välitä

Kaikista huolestuttavin merkki lienee välinpitämättömyys, sillä silloin olet jo lähes antanut periksi. Vaikeallakin suhteella on toivoa, niin kauan kun kumpikin osapuoli on valmis yrittämään.

Lue myös: Onko suhde ajautumassa eroon? Hälytysmerkit, joita ei kannata jättää huomiotta

Lähde: Women’s Health Magazine

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat