Kuva: Fotolia

Tuntuuko kumppani etäiseltä? 3 tapaa, joilla kurot välimatkan umpeen

11.05.2017 17:15 - Anna Hopi

Vaikka tilanne näyttäisi jumittuneelta, siihen voi löytyä apu kuuntelemisen opettelemisesta.

Parisuhteessa etäisyyttä syntyy muun muassa kommunikaatiokatkoksien takia. Joskus syynä voi olla pitkään jatkunut negatiivisuus pariskunnan välillä. Kun tekee enemmän mieli valittaa toisen virheistä, läheisyydelle ei jää sijaa. Katso alta ohjeet, joilla voit kuroa etäisyyden umpeen  väliltänne ja saada suhteen taa toimimaan.

1. Kiinnitä huomio siihen, mitä kumppani kommunikoi sinulle. Mitä hän toivoo, mitä hän haluaa? Toisen huomioiminen on helppo tapa kuroa umpeen suhteessa olevaa henkistä etäisyyttä. Jätämme välillä huomiotta kumppanin toiveet, koska hän saattaa esimerkiksi ilmaista toiveensa negatiivisella nalkuttamisella.

(kuva: Fotolia)

2. Älä oleta mitään. Luuletko tietävät kumppanin huolet ja stressinaiheet? Toisen ajatuksia ei osaa kukaan lukea, mutta toista voi oppia ymmärtämään kuuntelemalla. Jos haluat todella ymmärtää, mitä yhteisessä asunnossa asuvan kumppanin mielessä liikkuu, kysy kysymyksiä, muista hänen antamansa vastaukset ja kysy sen jälkeen lisää kysymyksiä. On elämän mittainen matka oppia tuntemaan kumppaninsa.

3. Rakenna hyväksymisen ja kunnioituksen kulttuuria väliinne. Sen sijaan, että valittaisit kumppanin luonteenvioista, keskity hyväksymään ne. Kun sanot jotain ääneen, keskity enemmänkin tukemaan hänen vahvuuksiaan. Sano toiveesi ääneen selkeästi. Opettele sanomaan hyviä asioita kumppanistasi yhä useammin. Sano hänelle, kun hän tekee jotain oikein.

(kuva: Fotolia)

Lähde: Your Tango.

Lue myös: Tutkija selvitti keinon saada toinen rakastumaan itseensä - toimii myös pitkässä suhteessa

Lue myös: 9 tapaa, jolla saat miehen rakastumaan sinuun

Kilpailut

Uusimmat