Kuva: Fotolia

Miten päästä yli yksipuolisesta ihastuksesta? Kolme keinoa

17.09.2017 15:15 - Iiro Myllymäki

Ensimmäisenä kannattaa lopettaa yhteydenpito ihastukseensa.

Yksipuoliset tunteet ihmissuhteissa ovat äärimmäisen epämiellyttäviä. Jos olet ihastunut johonkuhun, et mitään muuta haluakaan niin paljon kuin että kyseinen ihminen vastaisi tunteisiisi samalla voimakkuudella. Näin onnekkaasti ei valitettavasti läheskään aina käy. Tällöin on siirryttävä eteenpäin, ja tähän on olemassa muutama hyvä neuvo. Elite Daily on listannut kolme tapaa, joiden avulla voit päästä yli ihastuksesta, joka ei ole kiinnostunut sinusta.

1. Älä ole ihastukseesi yhteydessä

Olet saanut selville, että ihastuksesi ei ole kiinnostunut sinusta. Mitä tässä tilanteessa sitten pitäisi tehdä? Monesti tulee houkutus jatkaa yrittämistä ja toivoa, että ihastuskin ennen pitkää ihastuu sinuun. On kuitenkin muistettava, että tunteita ei voi pakottaa. Jos toinen osapuoli on selkeästi ilmaissut, ettei ole kiinnostunut, tämä on uskottava.

Tässä tilanteessa fiksuinta on mahdollisuuksien mukaan lopettaa yhteydenpito ihastuksen kohteeseen kokonaan. Tällöin ihastuminen hiipuu paljon helpommin kuin jos jatkaisitte viestittelyä. Samalla kuin lakkaat pitämästä yhteyttä ihastukseesi, täytä mielesi jollain ihan muulla. Näe ystäviäsi, paneudu harrastuksiisi ja aloita vaikka jokin aivan uusi projekti. Näin huomaat, että moni muukin asia kuin parisuhde tuo elämääsi mielekkyyttä.

2. Päästä kaikki tunteet ulos

Kun olet hieman saanut etäisyyttä ihastukseesi tekemällä muita asioita, kannattaa palata miettimään ihastusta. Tässä vaiheessa on syytä päästää kaikki tunteet ulos. Tämä voi olla hyvin puhdistava kokemus. Voit vaikka kirjoittaa ylös asioita, mitä haluaisit kyseiselle tyypille juuri nyt sanoa tai voit purkaa tunteesi runoiksi. Valitse itsellesi sopiva tapa tuoda tunteet esiin. Ystäville tietenkin kannattaa puhua, mutta heitä ei tule kuormittaa jatkuvilla yhden ihmisen ympärillä pyörivillä keskusteluilla. Jossain kohtaa luultavasti huomaat, että samasta ihmisestä puhuminen ja hänen miettiminen alkaa käydä itsellesikin tylsäksi ja raskaaksi, ja tällöin olet siirtynyt jo suuren askeleen eteenpäin.

(kuva: Fotolia)

3. Tee lista asioista, joita haluat parisuhteelta

Vaikka ihastuksesi ei vastannutkaan tunteisiisi kuten olisit halunnut, ei tilannetta kannata nähdä minään epäonnistumisena. Parhaimmassa tapauksessa voit oppia asiasta valtavasti. Mieti, mikä juuri tässä tyypissä sai sinut ihastumaan. Tämän jälkeen tiedostat entistä paremmin, mitä etsit kumppanilta. Jos hän sai sinut aina nauramaan, tiedät huumorintajun olevan sinulle erityisen tärkeää. Jos pidit hänestä syvällisten keskustelujenne ansiosta, tiedät tulevaisuudessa etsiä itsellesi hyvää keskustelukumppania.

Tee lista niistä asioista, joita haluat kumppaniltasi. Ehkä tässä vaiheessa tajuat, että yksipuolisen ihastuksesi kohde ei olisi edes kyennyt täyttämään kaikkia niitä.

Lue myös: Onko kyse vain yksipuolisesta rakkaudesta? 8 sydäntäsärkevää merkkiä siitä, ettei hän pidä sinusta

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat