Kuva: Fotolia

Kuinka kumppanille voi kertoa, ettei ole koskaan saanut orgasmia hänen kanssaan? Asiantuntija vinkkaa

23.10.2017 23:15 - Senja Rapila

Seksiterapeutin mukaan asia tulee ottaa uuden seksikumppanin kanssa puheeksi ennen seksiä. Pitkässä suhteessa teeskentelyn myöntäminen voi olla vaikeaa, mutta se on tarpeellista.

Jos sinulla on ongelmia saada orgasmi yhdynnässä ja olet aiemmin teeskennellyt saaneesi orgasmin pitkäaikaisen kumppanisi kanssa, seksiterapeutti Vanessa Marin suosittelee, että asia otetaan puheeksi heti kun vain mahdollista.

- Se vaatii rohkeutta puhua orgasmeistasi, mutta kumppanisi odotusten laskeminen auttaa teitä molempia keskittymään paremmin niiden asioiden etsintään, jotka tuntuvat sinusta hyviltä, Marin kertoo. 

Jos kyseessä on uusi seksikumppani, kannattaa odotukset kliimaksista tyrmätä jo ennen leikkiin alkamista.

- Jos olet uuden seksikumppanin kanssa, voit sanoa jotain sellaista esimerkiksi, että 'ihan vain että tiedät, en ole saanut koskaan ennen orgasmia, joten ei oteta siitä ainakaan nyt tavoitetta, okei?', hän neuvoo.

Tämä askel on tärkeä, nimittäin jos seksikumppanisi pitää sanomaasi haasteena ja yrittää kaikkensa saadakseen sinulle orgasmin, se voi tehdä asiasta vielä pahemman. Se voi aiheuttaa sen, että sinun kroppasi kireytyy ja muodostaa psyykkisen esteen nautinnolle, kun yrittämällä yrität hänen mielikseen saada orgasmia.

Kun ongelma on sanottu ääneen, voit nauttia tilanteesta ilman minkäänlaisia paineita siitä, että sinun tulisi saada orgasmia. Näin annat aivoillesi mahdollisuuden nauttia jokaisesta pienestä hetkestä ja tunteesta, mitä esileikin ja yhdynnän aikana tapahtuu. Silloin kun tunnet olosi rentoutuneeksi, silloin myös muutkin paikat rentoutuvat.

(kuva: Fotolia)

Jos olet kuitenkin pitkässä suhteessa, Marin kertoo vinkit siihen, kuinka voi myöntää kumppanilleen teeskennelleensä orgasmin muilla kerroilla.

- Kumppanisi voi loukkaantua siitä, jos kerrot hänelle teeskennelleesi orgasmit aiemmin. Voit kuitenkin tehdä selväksi, että et ole koskaan halunnut satuttaa hänen tunteitaan. Kerro hänelle se, miksi olet teeskenellyt. Esimerkiksi, ehkä sinulla oli menneisyydessä kumppani, joka painosti sinua saamaan orgasmin jokaisella kerralla, joten siitä tuli sinulle vain tapa.

Orgasmin opetteleminen toisen ihmisen kanssa voi olla aikaavievää ja sen vuoksi orgasmin saamisen taika on opittava ensin yksin. Älä siis pelkää masturboida.

Olemme myös kertoneet, kuinka kumppanilleen voi kertoa, ettei pidä tämän tavaksi muodostuneista 'vakioseksiliikkeistä'. Miehet ovat omin sanoin kertoneet, kuinka he haluaisivat mieluiten vastaanottaa kyseisen uutisen esimerkiksi vuoden suhteen jälkeen. Pääset tutustumaan artikkeliin täällä.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Naiset kertovat: Seksikkäin lause, jonka mies on minulle sanonut

Lue myös: Mitä miehet todella ajattelevat seksin aikana? Kaksilahkeiset itse kertovat

Kilpailut

Uusimmat