Kuva: Fotolia

Riidat, jotka kuuluvat onnelliseen parisuhteeseen - oletko samaa mieltä?

18.12.2017 15:15 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Löytäkää kumppanisi kanssa kultainen keskitie, joka tekee teidät molemmat onnellisiksi.

Voit lukea Women's Health -sivuston listaamat onnellisen parisuhteen riidat alapuolelta.

1. Teillä on erilaiset taloudelliset prioriteetit

Sinä haluat vaihtaa sohvan uuteen, kun taas kumppanisi haluaisi sijoittaa rahat. Tai ehkä sinä haluaisit matkustaa mahdollisimman halvalla, kun taas kumppanisi haluaa lomamatkaltaan luksusta. Rahalliset erimielisyydet ovat normaaleja onnellisessa suhteessa. On kuitenkin tärkeää ottaa myös kumppanin mielipide huomioon ratkaisuja tehdessä. Kompromissit ovat hyvän suhteen pohja.

2. Täytätte astianpesukoneen eri tavalla

Meillä jokaisella on omat tapamme tehdä asioita: hammastahnan puristaminen, sängyn petaaminen, kierrättäminen ja niin edelleen. Tämä voi olla suhteessa päivittäinen ongelmien luoja, joka voi tehdä oman kumppanin hulluksi.

Kysy kuitenkin itseltäsi onko se tärkeää kuinka asian hoitaa, kunhan se tulee hoidetuksi? Onko kyseessä niin iso asia, että sen takia pitää jatkuvasti kinastella? Ehkä on aika joustaa hieman tai vaihtoehtoisesti kertoa kumppanilleen, miksi asian "oikealla tavalla tekeminen" on niin tärkeä itselle. 

3. Teillä on erilaiset halut

Jokaisessa parisuhteessa on osapuoli joka haluaa enemmän seksiä, ja osapuoli joka haluaa vähemmän seksiä. Älä siis luule, että olet ongelmasi kanssa yksin. Seksi ei ole siihen asti ongelma, kun sitä harastaa. Jos sitä ei harrasta, siitä tulee ongelma. 

Löytäkää kumppanisi kanssa kultainen keskitie, joka tekee teidät molemmat onnellisiksi. Jos sinä kieltäydyt seksistä väsymyksen vuoksi, kokeile huomenna herätellä kultasi tunteita, jos on parempi hetki.

4. Teillä on erilaiset sosiaaliset aikataulut

Monet pariskunnat väittelevät siitä, kuinka paljon he haluavat käyttää aikaa yhdessä ja erikseen. Tästä kannattaakin keskustella jo ajoissa, ettei siitä tule myöhemmin suhteessa iso ongelma. Keskustelkaa siitä, kuinka yhdessä vietetty aika tai erikseen vietetty aika vaikuttaa suhteeseenne.

5. Määrittelette "siistin" eri tavoin

Toisen "siisti ja puhdas" tarkoittaa toisen sotkuista. Joten jokaisessa parisuhteessa on normaalia kinastella siitä, mikä on siistiä ja mikä ei. Älä syytä tai moiti kumppaniasi siitä, että hänellä on erilainen näkemys siisteydestä, se voi vaan saada hänet puolustuskannalle ja vihaiseksi. Yritä puolestaan kertoa hänelle se, kuinka hänen (sinun mielestäsi) sotkuisa tapansa vaikuttaa sinuun. 

Lähde: Women's Health

Lue myös: Pidennä ja paranna orgasmiasi helposti - 4 kultaista ohjetta

Lue myös: Ethän pysyttele huonossa suhteessa? 5 kysymystä paljastaa tyydytkö liian vähään

Lue myös: Sanat, joita kenenkään ei tulisi käyttää riidellessään kumppaninsa kanssa - ethän sorru?

Suosittelemme

Uusimmat