Kuva: Fotolia

Asiat, jotka saavat miehen tuntemaan itsensä epävarmaksi suhteessa - syyllistytkö?

22.12.2017 20:15 - Katariina Auvinen

"Mikset voi tehdä mitään oikein?"

Suhteessa tulee sanottua joskus asioita, joita ei todellakaan tarkoita. The List-julkaisu kokosi yhteen ne asiat, joiden sanominen saa miehen tuntemaan itsensä epävarmaksi.

"Olet vain kateellinen." 
Jos olet sitä mieltä, että kumppanisi on kateellinen, pahin asia on kertoa se hänelle. Asiantuntijoiden mukaan kukaan ei halua tulla syyllistetyksi täysin normaalista tunteesta. Odota sen sijaan, että kumppanisi rauhoittuu, kertoen hänelle ettei hänellä ole mitään syytä olla kateellinen. Tämän jälkeen keskustele rakentavasti hänen kanssaan siitä, miltä teistä tuntuu. 

"Jos me emme olisi yhdessä, pystyisin.." 
Kumppanisi ei halua kuulla, että hän jotenkin rajoittaisi sinua tai elämääsi. Erikoislääkäri Jess O´Reilly kertoo, että jos sinusta todella tuntuu siltä, että jäät paljosta paitsi suhteesi takia, sinun tulisi tarkastella suhdetta uudestaan. 

- Onko tämä todellakin sitä, mitä tahdon ja haluan, hän kertoo julkaisulle. 

"Ole mies!"
Yhä enenevissä määrin miehetkin ovat oppineet näyttämään tunteita, mutta lausahdus saa kuulostamaan asian siltä, että hänellä ei ole oikeus tunteiden näyttämiseen. Jos kumppanisi näyttää herkkiäkin tunteita, tue sekä lohduta häntä. 

"Miksi et onnistu tekemään mitään oikein?"
No niin, käsi ylös. Kuka ei ole mennyt korjailemaan miehensä jälkiä, jos tämä on jättänyt astiat väärälle paikalle tai siivonut huolimattomasti. Kukaan ei halua kuulla, että hän ei osaa tehdä mitään oikein. Sen sijaan O´reilly kertoo, että mielummin asiat kannattaa tuoda rakentavasti esille. 

- Voisitko olla laittamatta tiskikoneeseen sopimattomia astioita sinne, koska me olemme puhuneet tästä ennenkin, on yksi hyvä lähestymistapa, asiantuntija myöntää. 

Joskus epävarmuus kalvaa silloin, kun et sano mitään.
Jos miehet kokevat, että he jäävät ilman kannustusta tai rakkautta, se tekee heidät epävarmoiksi. Sen sijaan jaa heidän kanssaan iloiset uutiset sekä kannusta heitä. 

Lue myös: Onko hän sinulle se oikea? Asiantuntija kehottaa tarkkailemaan yhtä asiaa

Lähde: The List

Kilpailut

Uusimmat