Kuva: Fotolia

Oletko sinkku? 5 uudenvuodenlupausta, jotka toteuttamalla nautit elämästäsi ilman kumppania

28.12.2017 20:15 - Iiro Myllymäki

Sinkkuna kannattaa nähdä vaivaa ystävyyssuhteiden eteen.

Vuoden 2018 kynnyksellä monet miettivät, millaisia lupauksia he itselleen tekevät uuden vuoden kunniaksi. Jos olet sinkku, voit muutaman lupauksen toteuttamalla parantaa tyytyväisyyttäsi elämään ilman parisuhdetta. Elite Daily -sivusto on listannut viisi tällaista lupausta:

1. Vie itsesi illalliselle

Sinkun on opittava nauttimaan yksin vietetystä ajasta, ja tällaista laatuaikaa itsensä kanssa voi viettää vaikkapa illallisen merkeissä. Mene lempiravintolaasi ja syö kaikessa rauhassa itseksesi. Vielä parempi, jos et kaiva puhelintasi esiin. Tällöin voit keskittyä havainnoimaan pieniä asioita ympäristöstäsi ja saatat jopa päätyä mielenkiintoiseen keskusteluun jonkun uuden tuttavuuden kanssa.

2. Opettele jokin uusi taito

Kun aikaasi ei kulu parisuhteen ylläpitämiseen, voit varsin hyvin käyttää tämän ajan hyväksesi opettelemalla jonkin uuden taidon. Oletko aina halunnut kutoa villasukkia itsellesi ja läheisillesi? Nyt on hyvä aika opetella? Vai tahtoisitko oppia jonkin uuden kielen? Mene kirjastoon ja lainaa oppikirjoja, tai käytä Duolingo-kännykkäsovellusta apunasi.

3. Järjestä kuukausittainen ystäväkokoontuminen

Sinkkuelämä ei tunnu yhtään niin yksinäiseltä, kun on ystäviä, joiden kanssa viettää aikaa. Kannattaakin ottaa ohjat omiin käsiin ja järjestää yhteistä aikaa ystävien kesken. Kokoa ystäväsi yhteen vaikkapa lautapeli-iltaan tai yhteiseen kokkausiltamaan. Tällaisesta tavasta varmasti ilahtuu koko ystäväporukka parisuhdestatukseen katsomatta.

4. Älä sääli itseäsi sinkkuutesi vuoksi

Sinkkuna ei kannata jumittua epätoivoon ja itsesääliin, sillä parhaimmillaan sinkkuelämä voi olla huomattavasti vapaampaa ja stressittömämpää kuin parisuhde-elämä. Lupaa siis itsellesi, ettet arvota ihmisiä parisuhdestatuksen mukaan ja sääli itseäsi sinkkuuden vuoksi.

5. Käy treffeillä, jos siltä tuntuu

Vaikka olisit täysin tyytyväinen elämääsi sinkkuna, treffit silloin tällöin voivat piristää. Parisuhteen etsimisen ei tarvitse olla treffien motiivina, vaan voit myös vain pitää hauskaa ilman sitoumuksia – kunhan varmistat, että toinenkin osapuoli on samoilla linjoilla. Jos puolestaan parisuhteen löytäminen on tavoitteenasi, treffeillä käymisen pitäisi olla itsestäänselvyys.

Lue myös: Parhaimmat uudenvuodenlupaukset ikisinkuille listattiin – paranna rakkauselämääsi 4 vinkin avulla

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat