Kuva: Fotolia

Vältä turhat riidat suhteessa - 4 tapaa, miten ärsytät kumppaniasi tiedostamatta sitä itse

05.01.2018 18:45 - Senja Rapila

Pienillä ja huomaavaisilla muutoksilla voit välttää arjen riidat suhteessa.

Parisuhteessa pienimmätkin arjen asiat voivat muuttua hetkessä riidaksi. Useimmiten toinen osapuoli ei edes ymmärrä sitä, miksi toinen suuttuu, ja silloin soppa on valmis. On kuitenkin neljä yleistä asiaa, mitkä ärsyttävät varmasti jokaista parisuhteessa olevaa. Ne tiedostamalla voi välttää todennäköisesti turhat riidat.

Voit lukea Pop Sugar -sivuston listaamat asiat alapuolelta.

1. Et anna hänelle täyttä huomiotasi

Kun kumppanisi puhuu sinulle ja kuuntelet vain puoliksi, vastaat samalla tekstiviesteihin, sähköpostiin tai katsot televisiota, voi se olla kumppanisi mielestä törkeää.

Vaikka et olisi tahallaan ajattelematon, näytät teoillasi kumppanillesi, että se mitä sinä teet, on tärkeämpää kuin hänen asiansa. Arvosta kumppaniasi ja anna hänelle huomiosi, kun hän yrittää keskustella kanssasi. 

2. Et auta ennen kuin pyydetään

Vaikka kumppanisi ei pyytäisikään sinulta erityisesti apua, ei se tarkoita sitä, etteikö hän arvostaisi apuasi. Jos istut vieressä ja odotat hänen tekevän työt, se vihjaa kumppanillesi siitä, ettei sinua oikeastaan kiinnosta.

Sen sijaan että antaisit rakkaallesi kuvan siitä, että auttaminen on sinulle vaivaksi, ole fiksu ja tarjoa apua ennen kuin sitä kysytään. Sitten kun sitä kysytään, on jo liian myöhäistä ja riidan jyvä on jo kylvetty.

3. Et näe tärkeyttä asioissa jotka eivät kiinnosta sinua

Olet varmaankin joskus päätynyt riitoihin sanomalla "mikä nyt on ongelmana" tai "miksi se on niin iso asia". Asia itsessään ei välttämättä ole iso ongelma, mutta se, että et pidä sitä tärkeänä, voi olla kumppanisi mielestä hyvinkin raivostuttavaa. Fakta siitä, että kumppani ei ole valmis ymmärtämään toisen perspektiiviä, on raivostuttava.

Yritä olla ymmärtäväinen ja kiinnostunut asiasta, vaikka se ei sinua oikein kiinnostaisikaan tai vaikka et sitä ymmärtäisikään. Se on oikeaa rakkautta.

4. Et pidä lupauksiasi

Yksi hyvän kumppanin ominaisuuksista on luotettavuus. Se, että tarkoitat sitä mitä sanot, auttaa kasvattamaan luottamusta. Vaikka kyse olisi jostain pienestä, kuten yhteisestä leffaillasta tai siitä, että lupasit käydä kaupassa tällä kertaa, kunnioita lupaustasi. Joka kerta kun petät kumppanisi, todistat hänelle ettet ole luotettava.

Lähde: Pop Sugar 

Lue myös: Millä tavalla osoitat rakkautesi ilman sanoja? Horoskooppisi paljastaa

Lue myös: Miehet kertovat: Miksi teeskentelemme orgasmeja

Lue myös: Vuosi 2018 on rakkauden vuosi eritoten viidelle horoskooppimerkille - katso, oletko yksi onnekkaista

Kilpailut

Uusimmat