Kuva: Fotolia

Milloin on oikea aika lähteä yhteiselle matkalle tuoreessa parisuhteessa? Asiantuntijat kertovat

07.01.2018 22:15 - Iiro Myllymäki

Ensimmäiselle yhteiselle reissulle ei kannata lähteä ennen kuin on saavuttanut suhteessa tietyt virstanpylväät.

Yhteiselle matkalle lähteminen on tuoreessa parisuhteessa suuri askel. Matkalla tulee vietettyä paljon aikaa yhdessä ja mieltymysten erilaisuus voi johtaa matkakohteessa konfliktitilanteisiin. Onkin hyvä, että yhteisen matkan tekee vasta sitten, kun kumpikin on varmasti valmis siihen. Elite Dailyn haastattelema parisuhdeasiantuntija Benjamin Ritter kertoo, että matka voi vahvistaa parisuhdetta mutta myös testata sen toimivuutta.

- Suurin ongelma, jonka ensimmäisellä yhteisellä matkalla voi kohdata on luultavasti, että viettää liikaa aikaa yhdessä, Ritter sanoo.

Koska jokainen parisuhde on erilainen, ei ole mitään yleispätevää ohjetta siihen, milloin on oikea hetki lähteä yhteiselle reissulle. Kannattaa kuitenkin pohtia, oletteko parisuhteessanne saavuttaneet tietyt virstanpylväät. Oletteko viettäneen vähintään kokonaisen vuorokauden yhdessä? Tuntuiko se luontevalta? Oletteko joutuneet ratkaisemaan jonkin ison konfliktin yhdessä? Jos nämä virstanpylväät on saavutettu, voi reissuun lähteä suhteellisen luottavaisin mielin.

Elämäntapavalmentaja Jess Hopkins kertoo Elite Dailylle, että ennen yhteistä matkaa kannattaa testata parisuhdetta pienimuotoisella kokeilulla.

- Suunnitelkaa pienempiä retkiä, jotka voivat saada aikaan samanlaisia haastavia tilanteita kuin lomalla voi ilmetä. Menkää esimerkiksi pitkälle patikointireissulle tai viettäkää koko päivä käymällä eri museoissa, Hopkins neuvoo.

Lue myös: 3 yksinkertaista tapaa, joilla teet matkastasi unohtumattoman - lue asiantuntijan inspiroivat vinkit

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat