Kuva: Pixabay

Oletko sinä syyllistynyt mikropettämiseen? Merkit, joista tiedät

12.01.2018 08:45 - Reija Saarinen - Luettu 8 896 kertaa

Pienillä teoilla saattaa olla suuri merkitys.

Oletko joskus flirttaillut työkaverin kanssa tarkoituksellisesti? Tai oletko ehkä käyttänyt vihjailevia emojeita viestitellessä muiden kanssa? Jos näin, olet saattanut asiantuntijan mukaan syyllistyä mikropettämiseen.

Parisuhdeasiantuntija Melanie Schillingin mukaan nämä pieneltä ja viattomalta vaikuttavat teot eivät olekaan niin viattomia kuin mitä moni luulee. Hänen mukaansa moiset teot ovat mikropettämistä, jotka osoittavat ihmisen olevan henkisesti tai fyysisesti suuntautunut oman suhteensa ulkopuolelle.

- Jos sinä salaisesti olet paljon yhteyksissä sosiaalisessa mediassa toisen ihmisen kanssa ja teillä on esimerkiksi omat salaiset vitsinne tai jos tallennat ihmisen nimen puhelimeesi salaisen koodin alle, olet syyllistynyt mikropettämiseen.

Samoilla linjoilla on parisuhdeasiantuntija Susan Winter, jonka mukaan moinen toiminta testaa suhteen rajoja.

- Vaikka mikropettäminen ei olekaan välttämättä fyysistä, se koettelee kuitenkin parisuhteen rajoja. Flirttailu on nimittäin teko, jolla ovi helposti sytyttää kipinän, hän kertoo.

Jos oma käytös mietityttää, kannattaa pohtia asiaa toiselta kannalta. Piilottelenko jotain kumppaniltani? Entä miten itse reagoisin, jos puolisoni toimisi näin? Jos vastausten perusteella tunnet piston sydämessäsi, lienee aika pohtia omaa käytöstään.

Lue myös: Kumpi on pahempaa: Henkinen vai fyysinen pettäminen?

Lue myös: 8 yleistä uskomusta pettämisestä, jotka eivät todella pidä paikkaansa

Lähde: Independent

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Uusimmat