Kuva: Fotolia

Kumpi on pahempaa: Henkinen vai fyysinen pettäminen?

15.07.2017 16:15 - Tiina Svensk

Yleensä pettäminen kielii syvemmistä ongelmista, joista suhteessa ei puhuta.

Kirjoitimme aiemmin jutun merkeistä, joista tunnistaa sortuneensa henkiseen pettämiseen. Artikkelin pääset lukemaan täältä. Toisinaan niin sanottu henkinen pettäminen voikin tuntua kumppanista pahemmalta kuin fyysinen pettäminen, kertoo terapeutti Metron artikkelissa.

Terapeutin mukaan henkinen pettäminen syntyy tunteiden jakamisesta: kun päästää toisen emotionaalisesti lähelle, tekee itsensä haavoittuvaiseksi:

- Jos voi kokea itsensä haavoittuvaiseksi toisen läsnäollessa, ihmisten välille muodostuu vahva side. Jos joku pettää henkisesti, se tarkoittaa, että tunteet alkavat herätä toista kohtaan. Tämä itsessään ei ole pettämistä, mutta suhtautuminen omaa kumppania kohtaan voi muuttua.

Terapeutin mukaan on hyvin vaikeaa kokea vahvaa emotionaalista sidettä useampaan kuin yhteen ihmiseen kerralla. Hänen mukaansa miesten on vaikeampaa antaa anteeksi fyysistä pettämistä, mutta naisten on vaikeampaa hyväksyä henkistä pettämistä - heille on paljon kovempi pala, jos kumppani kiintyy henkisesti toiseen henkilöön.

Lue myös: Onko suhteesi oikeilla jäljillä? Tuoreessa parisuhteessa on muutama aikaraja

Lue myös: Aika erota? Asiat, joita ei tapahdu hyvässä parisuhteessa

Lue myös: "Minä ihailen sinua, sinä teet minut onnelliseksi" - lauseet, joita toimiva parisuhde tarvitsee

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat