Kuva: Shutterstock

Miksi deittailu tuntuu vaikeammalta kuin sen pitäisi? 5 yleistä syytä, joihin sorrumme

02.03.2018 23:15 - Emmi Moilanen

Rakkauden löytämistä vaikeuttaa esimerkiksi se, että deittailija ei ole rehellinen omista toiveistaan itselleen tai deittikumppanille.

Lukuisista treffeistä huolimatta joskus voi tuntua siltä, että elämänkumppania ei tunnu löytyvän sitten millään. Tässä tilanteessa olisikin hyvä kiinnittää huomiota omiin toimintatapoihin, jotka saattavat huomaamattasi olla esteenä parisuhteen muodostumiselle.

YourTango listasi syyt, jotka nykypäivänä vaikeuttavat sielunkumppanin löytämistä entisestään.

1. Et ole rehellinen deittaillessasi

Yksi syy siihen, minkä takia kumppanin löytäminen voi tuntua vaikealta on se, ettet ole täysin rehellinen itsellesi tai uudelle tuttavuudellesi treffien aikana. Saatat esimerkiksi torjutuksi tulemisen pelossa todeta, että et tällä hetkellä etsi mitään vakavaa, vaikka mielessäsi arvioisit olisiko hän potentiaalinen seurustelukumppani sinulle.

2. Huolehdit liikaa ”säännöistä”

 …joita pinttyneiden uskomuksien mukaan tulisi noudattaa. Näihin lukeutuvat esimerkiksi ajankohta seksin harrastamisesta uuden ihmisen kanssa tai aikamääre, joka tulisi odottaa ennen kuin voi ottaa yhteyttä deittikumppaniin ensimmäisten treffien jälkeen.

3. Olet turtunut treffailuun

Jos olet etsinyt seurustelukumppania jo pitkään, on mahdollista, että olet jo turtunut uusien tuttavuuksien tapaamiseen ja treffit alkavat noudattaa osaltasi samaa kaavaa. Tässä tilanteessa olisikin hyvä ottaa hieman aikaa itselleen ja pohtia, voisiko pieni tauko treffailusta tuoda kaivattua piristystä kumppanin etsintään myöhemmin.

4. Olet liian kiinni sosiaalisessa mediassa

Yksi syy treffailun hankaluuden taustalla voi olla se, että olet tottunut pitämään yhteyttä ihmisiin vain sosiaalisen median välityksellä. Uusiin tuttavuuksiin tutustuminen voi tuntua kotisohvalta käsin mukavan helpolta vaihtoehdolta, mutta pitkän viestittelyn vaarana on myös se, että luot jo viestien perusteella hyvin tarkan kuvan treffikumppanistasi. Vaarana on, että mielessäsi luotu kuva romuttuu treffeillä täysin ja tapaaminen päättyy osaltasi pettymykseen.

5. Treffien määritelmä on hämärtynyt

Nykypäivänä treffien määritelmä on hämärtynyt yhä enemmän. Olemme niin tottuneita vastaanottamaan viestin, jossa kysytään ”haluatko hengailla illalla”, ettemme enää tunnista, onko kyseessä kaverillinen yhteydenotto vai treffikutsu.

Tästä voikin seurata se, että osapuolet eivät tiedä kuinka käyttäytyä tapaamisen aikana. Ovatko romanttiset eleet sallittuja ja onko puheenaiheet turvallista johdattaa tulevaisuuden suunnitelmiin ja siihen, mitä seuraavalta tapaamiskerralta odotetaan.

Lue myös: Naiset paljastavat: Parhaat deittivinkit, jotka olen äidiltäni saanut

Lue myös: Horoskooppimerkit, joiden kanssa deittailu on vaikeinta – löydätkö omasi listalta?

Lähde: YourTango

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat