Kuva: Shutterstock

Miehet kertovat: Hetki, jolloin tiesin että haluan kosia kumppaniani

24.03.2018 12:15 - Emmi Moilanen

Ensimmäinen iso riita ja kumppanin vaikeasti sairastuminen ovat olleet hetkiä, jotka ovat innoittaneet kosintaan.

Kosinta on suuri askel parisuhteessa, joka viestii myös lupauksen tulevasta avioliitosta. Vaikka parisuhde olisi kukoistanut jo vuosien ajan hyvin, kosinta on yleensä tunteellinen tilanne, joka painuu mieleen ikuisesti. Elite Daily kokosi yhteen miesten kertomuksia hetkestä, jolloin he olivat varmoja, että haluavat kosia kumppaniaan. Suomensimme parhaimmat kertomukset alle.

Ensimmäisen ison riidan jälkeen

“Kun meillä oli ensimmäinen iso riitamme ja suhteessa oli vaikeaa. Sen sijaan että olisin harkinnut lähtemistä, tiesin että minun on selvitettävä asiat, jotta voin mennä hänen kanssaan naimisiin. Kosin muutamaa kuukautta myöhemmin.”

Vaikean ja yllättävän elämäntilanteen jälkeen

”Avioerostani oli vain puolisen vuotta aikaa. Olimme onnellisia uuden tyttöystäväni kanssa ja olimme puhuneet parisuhteen tilasta ja siitä, että naimisiin mennään ”ehkä sitten joskus.” Sinä päivänä, kun kumppanillani diagnosoitiin rintasyöpä, muutin myös mieltäni siitä mitä ”ehkä sitten joskus” tarkoittaa. Kosin häntä parkkipaikalla, jossa tapasimme hänen lääkärikäyntinsä jälkeen. Hän on toipumassa ja käynyt läpi kemoterapian sekä rintojen poiston. En voisi olla onnellisempi.”

”Olimme seurustelleet viisi vuotta ja asiat sujuivat hyvin. Viime vuonna kohtasimme melko inhottavan tilanteen, johon emme oikeastaan voineet kauheasti vaikuttaa. Hän pysyi tilanteessa niin rauhallisena ja loogisena, että se oli hämmästyttävää. Olin tiennyt, että hän on hyvä kumppani minulle silloin kun asiat sujuvat, mutta kyseinen tilanne todisti sen, että nainen on erinomainen elämänkumppani myös vaikeina aikoina.”

Kumppanin aloitteesta

”Kun nainen alkoi kiusoitella minua asialla ja ajatus kosinnasta teki minut onnelliseksi.”

”Minulle ystävällisesti ilmoitettiin rakkaan vaimoni (siihen aikaan tyttöystävän) toimesta, että olisi aika kosia häntä. Se oli velvollisuuteni sitten.”

Ymmärrys elämänlaadun parantumisesta

“Eräänä päivänä tajusin, että en voi enää kuvitella elämää ilman vaimoani. Enkä edes muistanut, milloin viimeksi olisin edes voinut. Hän on yhtä tarpeellinen osa elämääni kuin syöminen ja hengittäminen, eikä minulla ole aavistustakaan, kuinka jatkaisin elämääni ilman jotain näistä kolmesta asiasta. Päätöksen tekeminen siinä vaiheessa oli aika helppoa.”

”En haluaisi kuulostaa siirappiselta tai mitään, mutta nainen todella inspiroi minua elämään täysillä ja astumaan ulos mukavuusalueeltani. Hän on uskomattoman rohkea ja itsevarma, sekä hän aina levittää ympärilleen positiivista energiaa. Ei mennyt kauaa, kun minulle selvisi, että mitä haluan tehdä seuraavaksi!”

Lue myös: 7 asiaa, jotka ovat tuttuja jokaiselle kosintaa odottavalle

Lue myös: Naiset kertovat, miksi päätyivät kosimaan miehiään - lue 8 tarinaa

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat