Kuva: Shutterstock

Onko kumppanisi jo liian mustasukkainen? 9 paljastavaa merkkiä

14.04.2018 20:15 - Emmi Moilanen

Henkilökohtaisen omaisuutesi penkominen ja kontrolloiva käytös voivat paljastaa, että kumppani kärsii liiallisesta mustasukkaisuudesta.

Parisuhteessa mustasukkaisuuden tunteet voivat silloin tällöin nousta pintaan. Tärkeää on se, että kumppanukset pystyvät keskustelemaan mieltä painavista asioista avoimesti, jolloin turha epäluuloisuus ei jää rasittamaan suhdetta turhaan. Jos kuitenkin huomaat mustasukkaisuuden aiheuttavan parisuhteeseenne jatkuvasti riitoja, on mahdollista, että nämä tuntemukset ovat käyneet jo liian voimakkaiksi.

Lue alta Thought Catalog -sivuston tekemä listaus seikoista, jotka paljastavat kumppanisi kärsivän liiallisesta mustasukkaisuudesta.

9 hälytysmerkkiä:

1. Hän ei pidä siitä, että jaat huomiotasi muille ihmisille. Kumppanisi saattaa moittia sinua jopa silloin, kun vietät aikaa perheesi ja ystäviesi kanssa.

2. Hän toivoo myös, että pitäisit taukoa sosiaalisesta mediasta, etkä julkaisisi kuvia ja juttelisi muiden kanssa samaan tapaan kuin aiemmin.

3. Olet saanut hänet kiinni penkomasta henkilökohtaista omaisuuttasi. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi kirjeiden, puhelimessa olevien viestien tai päiväkirjasi lukemista ilman lupaasi.

4. Hän pitää sinuun koko ajan yhteyttä ja haluaa tietää, missä liikut ja kenen seurassa vietät aikaasi.

5. Hän epäilee ja syyllistää sinua pettämisestä ilman loogista syytä.

6. Jos olet viettämässä ystäviesi kanssa iltaa baarissa, kumppanisi saattaa ilmestyä paikalle omien kavereidensa kanssa. Hän toimii näin, koska haluaa tarkistaa, että olet todella siinä seurassa, josta mainitsit hänelle jo aiemmin.

7. Hän haluaa olla hyvin tiiviisti osa elämääsi eikä pidä esimerkiksi siitä, että tapaat ystäviäsi harrastusten merkeissä ilman häntä.

8. Sinusta tuntuu usein, että kumppanisi yrittää myös kontrolloida käytöstäsi.

9. Hän syyttää sinua mustasukkaisesta käytöksestään.

Lue myös: Oletko liian riippuvainen kumppanistasi? 5 asiaa, jotka voivat pilata hyvänkin parisuhteen

Lue myös: Parisuhde voi muuttaa mieltymyksiäsi - katso miten

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat