Kuva: Getty Images

Miten Tinder vaikuttaa seksielämään? Tutkimuksen tulokset yllättävät

21.05.2018 20:00 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Tinderin käyttäjillä ei ole sen vilkkaampi seksielämä kuin Tinderiä käyttämättömillä sinkuilla.

Monet sinkut ovat Tinderissä etsimässä elämänsä rakkautta tositarkoituksella, mutta jotkut etsivät palvelun syövereistä pelkkää hauskanpitoa ilman sitoumuksia. Miten Tinderin käyttö yleisesti ottaen vaikuttaa sinkkujen seksielämään? Tätä selvitti Norwegian University of Science and Technology -yliopisto tutkimuksessaan, jota varten tutkittiin 641 opiskelijan seksikäyttäytymistä ja sosiaalisen median ja deittisovellusten käyttöä. Tutkittavat olivat 19-29-vuotiaita.

Kävi ilmi, että tinderöivät sinkut eivät harrasta sen enemmän seksiä kuin ne sinkut, jotka eivät käytä Tinderiä. Kuitenkin Tinderiä käyttävillä oli enemmän halukkuutta irtosuhteiden harrastamiseen kuin muilla sinkuilla.

Tutkimuksessa havaittiin eroja siinä, miten miehet ja naiset käyttävät deittisovelluksia. Tutkimuksen mukaan naiset käyttävät enemmän aikaa deittisovelluksissa, koska he pohtivat mahdollisia deittikumppaneita pidempään kuin miehet. Miehet puolestaan keskustelevat ahkerammin usean eri matchin kanssa kuin naiset ja tekevät nopeita päätöksiä siitä, ovatko kiinnostuneita vastapuolesta vai eivät.

Miehet aloittavat keskusteluja deittisovelluksissa useammin kuin naiset. He ovat myös naisia halukkaampia tapaamaan Tinder-tuttavansa kasvotusten.

Sekä miehillä että naisilla oli sama yleisin syy deittisovellusten käytölle. Yleisimmäksi syyksi osoittautui tylsistyneisyys ja se, että ei ole parempaakaan tekemistä.

Lue myös: Miten teet Tinder-profiilistasi parhaan mahdollisen? Asiantuntijoiden vinkit koottiin yhteen

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat