Kuva: Shutterstock

Tietääkö alkava suhde ongelmia? 4 merkkiä kertoo, että treffikumppanisi voi muuttua taakaksi

31.05.2018 15:15 - Senja Rapila

Vaikka suhde kukoistaisi alussa, voivat asiat muuttua äkkiä.

Mistä piirteistä tunnistaa takertuvan ja ripustautuvan kumppaniehdokkaan? Elite Daily -sivusto on listannut merkkejä, joiden avulla tiedät kenestä kannattaa pysyä kaukana, tai kenen kanssa kannattaa erityisesti vaalia omaa tilaa ja rohkaista myös toista viettämään aikaa omien lempiasioiden parissa.

Nämä merkit eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että alkavasta suhteesta kannattaisi luopua. Jos kumppaniehdokas on muuten ihana ja rakastava, mutta hänellä on ongelmia ripustautumisen kanssa, voit puhua siitä hänelle rakentavasti ja keskustella, josko voisitte tehdä kompromisseja asioiden suhteen. Tarpeen mukaan ohjata hänet puhumaan asiasta ammattilaisen kanssa.

Eli millaiset piirteet paljastavat alkavan tai jo olemassa olevan takertuneisuuden? Voit lukea merkit alapuolelta.

1. Kumppaniehdokas haluaa aina tietää missä olet.

Jos huomaat, että joudut selittelemään jatkuvasti menojasi deitillesi, on teillä ongelma. Tämä viittaa suoraan siihen, että hänestä on tulossa painava taakka nilkkaasi. Oman epävarmuutensa vuoksi hän haluaa jatkuvasti tietää sen missä menet, kun ette ole yhdessä.

2. Hän vaikuttaa passiiviselta muissa elämänsä osa-alueissa.

Jos deittikumppanisi vaikuttaa välinpitämättömältä muita elämänsä osa-alueita kohtaan ja valittaa sinulle jatkuvasti, voi se olla hälytysmerkki. Hän saattaa takertua kaikkeen tuttuun ja turvalliseen - ja myös sinusta on tulossa sellainen. Pidä siis hienovaraisesti kiinni omasta tilastasi ja rohkaise deittiäsi/kumppaniasi tekemään omiakin juttuja.

3. Kumppaniehdokas haluaa olla jatkuvasti yhteydessä sinuun.

Se voi tuntua kivalta, että joku haluaa kysellä päivän aikana kuulumisiasi, mutta jos puhelimesi täyttyy jatkuvista yhteydenotoista, voi se hiljalleen alkaa ärsyttää. Kun huomaat, että aina kun otat aikaa ja tilaa itsellesi, ja deittisi alkaa pommittaa sinua viesteillä, on teillä jo käsillänne iso ongelma. Hän voi peitellä emotionaalista manipulointiaan niin, että se näyttää vain läheisyyden antamiselta ja huolenpidolta.

4. Hän antaa sinulle enemmän valtaa suhteessa.

Hän antaa suurimmaksi osaksi sinun tehdä kaikki pienetkin päätökset. Vaikka oletkin tyytyväinen dominoivaan osaasi orastavassa suhteessa, on tärkeää huomioida se, että terveessä parisuhteessa kyse on tiimityöskentelystä. Jos sinusta tuntuu siltä, että kumppanisi ei ole oman itsensä herra, suhteenne voi muuttua pian taakaksi.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Rakastatko nukkua päiväunia? 8 asiaa, joihin todennäköisesti samaistut

Kilpailut

Uusimmat