Kuva: Shutterstock

Miksi vedät puoleesi aina "vääriä" tyyppejä? Terapeutit listasivat syyt

07.07.2018 18:15 - Emmi Moilanen

Kuvitelmien ja haaveiden luominen ennen treffejä on yksi niistä syistä, joka voi estää tosirakkauden löytymisen.

Deittailu on hauskaa puuhaa ja uusien ihmisten tapaaminen virkistää. Joskus treffailu voi kuitenkin alkaa tuntua puuduttavalta siitä syystä, että seurustelukumppania ei tunnu löytyvän millään ja vedät puoleesi vain niitä "vääriä" tyyppejä.

Huffington Post haastatteli terapeutteja ja selvitti, mitkä tekijät vaikuttavat siihen, että vedät puoleesi tyyppejä, joiden kanssa ei tunnu klikkaavan.

1. Annat deittisovelluksissa itsestäsi väärän kuvan

Vaikuttaaksesi mielenkiintoiselta persoonalta saatat kaunistella tai tuoda esiin sellaisia asioita, jotka eivät oikeasti ole iso osa itseäsi tai jokapäiväistä elämääsi.

- Kun teet näin, löydät itsesi ennen pitkää sellaisten ihmisten seurasta, joiden kanssa sinulla ei klikkaa riittävän hyvin, terapeutti Aaron Anderson huomauttaa.

2. Luot kuvitelmia uudesta tuttavuudesta ennen tapaamistanne

Vaikka haaveilu on kivaa, voi kuvitelmien luominen deittaillessa johtaa sinua harhaan.

- Älä rakastu fantasiaan ja mielikuvaan, joka sinulla on päässäsi kyseisestä henkilöstä, varoittaa terapeutti R. Scott Gornto.

3. Uskottelet itsellesi, että et ole rakkauden tai deittien arvoinen

Kuten muillakin elämän osa-alueilla, ei deittaillessakaan saisi olla liian itsekriittinen.

- Jos uskot sisäistä kriitikkoasi, tunnet olosi myös yhä epävarmemmaksi. ”Kukaan ei pidä minusta” tai ”en ole tarpeeksi hyvännäköinen” -ajattelutavat asettavat sinut alttiiksi epäonnistumiselle, kertoo Gornto ja lisää, että itsevarmuus on viehättävää ja suuri valttikortti deittimarkkinoilla.

4. Etsit täydellistä kumppania

On hyvä tietää, mitä on etsimässä. Rajoja ei kuitenkaan pitäisi vetää liian tiukoiksi koskemaan pienimpiäkin seikkoja ja piirteitä potentiaalisissa seurustelukumppaneissa.

- Ihmiset, jotka etsivät ”sitä täydellisesti oikeaa” asettavat itsensä tietämättään alttiiksi pitkäaikaiselle sinkkuudelle ja pettymyksille, kertoo terapeutti Jennifer Behnke.

5. Et ole päästänyt irti menneisyyden haamuista

Andersonin mukaan seurustelukumppanin löytämistä voi vaikeuttaa myös se, että et ole päästänyt täysin irti menneisyyden haamuista ja sinulla on taipumus kantaa edellisen parisuhteen taakkaa mukanasi uusiin ihmissuhteisiin.

6. Etsit vain sitä mitä tarvitset, et sellaista kumppania, jonka oikeasti haluat

Deittaillessa on tärkeää kysyä itseltään, mitä parisuhteelta on etsimässä. Andersonin mukaan asioita on hyvä miettiä pitkällä tähtäimellä, eikä kiinnittää huomiota seikkoihin, joita juuri sillä hetkellä tarvitset elämääsi.

- Kun etsit sellaista tyyppiä, jonka oikeasti haluat, pidät huolta omista tarpeistasi. Olet etsimässä elämänkumppania, joka solahtaa osaksi elämääsi tavalla, että hänestä tulee korvaamaton.

Lue myös: Oletko ollut pitkään sinkku? 10 asiaa, joihin todennäköisesti samaistut

Lue myös: Sinkut paljastavat keinot, jotka auttavat yksinäisyyteen: Pidän nukkumaan mennessä itseäni kädestä

Lähde: Huffington Post

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat