Kuva: Shutterstock

Ethän tee liikaa kompromisseja parisuhteessasi? Hälytysmerkit, joita ei kannatta jättää huomiotta

25.07.2018 15:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Omassa pairsuhteessa ei kannata tehdä aina pelkkiä kompromisseja, sillä silloin saattaa kadottaa itsensä.

On selvää, että parisuhteeseen kuuluu se, että asioista keskustellaan yhdessä ja ollaan myös valmiita tekemään kompromisseja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kenenkään ei pidä aina olla se, joka antaa periksi. Jos näin tapahtuu, saattaa helposti kadottaa itsensä.

Mutta mistä sitten tietää, että tekee liikaa kompromisseja? Ihmissuhdevalmentaja Susan Ballin mukaan on olemassa viisi selkeää merkkiä siitä, että ihminen antaa liikaa periksi.

- Kompromisseja tehdään esimerkiksi siitä, mitä ruokaa tänään syödään tai mitä elokuvaa katsotaan. Sen ei tarvitse olla suuri asia. Terve kompromissien tekeminen on hyvä asia ja auttaa parisuhteessa eläviä saavuttamaan yhteisia tavoitteita. Kun kompromissi tyydyttää molempia, ei ole häviäjiä, Ball muistuttaa.

Mutta milloin tilanne ei enää ole hyvä?

1. Et enää tunne olevasi oma itsesi. Et näe ystäviäsi yhtä paljon kuin ennen tai et tee muutenkaan sinulle tärkeitä juttuja, siksi, että teet aina vain kompromisseja. Jos tunnet olevasi miellyttäjä, kannattaa toimintatapoja miettiä.

2. Huomaat, että oikeasti sinun sanomisillasi ei ole juurikaan painoarvoa. Yhteiset päätökset syntyvät usein vain toisen päätöksestä. Jos oikeasti haluaisit erilaista lopputulosta, se kannattaa sanoa ääneen.

3. Huomaat, että et koskaan saa sitä, mitä oikeasti tahtoisit. Jos sinun toiveesi ja haaveesi kaikuvat kuuroille korville, pitäisi hälytyskellojen soida. Kerro rehellisesti mitä mietit ja kaipaat, äläkä anna kumppanin kääntää aina päätäsi.

4. Huomaat, että tunnet pientä vihaa kumppaniasi kohtaan, sillä olet kyllästynyt kompromisseihin. Kun toiveet ja todellisuus eivät kohtaa, alkaa viha jossain vaiheessa nostaa päätään.

5. Et enää tee asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Jätät ne tekemässä siksi, että kumppani on esimerkiksi suunnitellut teille jotain muuta. On tärkeää, että tekee juuri niitä juttuja joista itse nauttii, eikä kenenkään pidä muuttaa itseään parisuhteen vuoksi.

Lue myös: Milloin on aika viedä suhde seuraavalle tasolle? Asiantuntija kertoo

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat