Kuva: Shutterstock

Ei omia ystäviä, ole tyhmempi - naisille tarkoitetut avioliittoneuvot kummastuttavat

05.08.2018 11:45 - Katariina Auvinen

Onneksi monet neuvot ovat jääneet jo historiaan.

Deittailun kultaisia sääntöjä muodostuu vuosi vuodelta lisää. Niitä on jaeltu erityisesti naisille vuosien saatossa hyvin auliisti ja jotkut neuvot kuulostavat tänä päivänä todella omituiselta. The List-julkaisu kokosi yhteen treffineuvot vuosien varrelta. 

1800-luku

1800-luvulla miesten kerrottiin arvostavan erityisen paljon eleganttia käyttäytymistä, joka kertoi naisen olevan hyvin kasvatettu ja arvokkaasta perheestä. Erityisesti naisten kehoitettiin harjoittelevan musiikkia, tanssia tai vahakukkien asettelemista. Heille suunnatussa kirjassa myös kerrottiin, että naisten tulisi aina olla kiitollisia miehilleen siitä, että nämä tekevät heidän elämästään helppoa. 

Esimerkiksi kirje, joka on julkaistu naisille 1824 neuvoo, että naisten tulisi tehdä aviomiestensä ajasta kotona mahdollisimman stressitöntä ja huoletonta. 

1900-luvun alku

Myös ulkonäköön tuli kiinnittää erityistä huomiota. 1901 julkaistussa ja naisille suunnatussa oppaassa; Mitä nuorten vaimojen tulisi tietää? Kerrottiin, että naisten tulisi olla huoliteltuja aina, kun he ovat miestensä seurassa. 

"Värikäs mekko, hiusnauha ja kampaus tulisi valita sen mukaan, mikä miellyttää aviomiestäsi."

Oppaassa kerrottiin myös, että huoliteltu ulkonäkö on avainasemassa myös silloin, jos nainen mielii pitää avioliittonsa. 

Ehkä yksi hämmentävimmistä neuvoista on se, että naisilla ei saanut olla omia ystäviä. Muinainen kreikkalaisfilosofi Plutarch oli sitä mieltä, että nainen voisi kuitenkin nauttia oman miehensä ystävien seurasta. 

1950-luku

1950-luvulla yhä useammat naiset kouluttautuivat enemmän kuin aiemmin. Modern Bride -julkaisu kertoi naisille vuonna 1952 etteivät miehet nauti älykkäästä vaimosta. 

"Suurin osa miehistä menee naimisiin naisen kanssa, joka on heitä tyhmempi."

Toteamus tuli tohtori Clifford R.Adamsin suusta, joka oli sitä mieltä, että ne naiset jotka eivät osaa teeskennellä tyhmempää kuin ovat, ovat vaarassa jäädä sinkuiksi. 

"Sen sijaan opettele maukkaita reseptejä ja lastenhoidon asioita." 

Lue myös: Kuinka kauan deittailua jatkui ennen suhteen virallistamista? Naiset kertovat kokemuksensa

Lähde: The List 

Kilpailut

Uusimmat