Kuva: Shutterstock

5 seikkaa, jotka estävät sinua etenemästä elämässäsi – katso, haikailetko liikaa menneisyyden perään

04.09.2018 17:15 - Emmi Moilanen

Muutoksen pelkääminen on eräs niistä piirteistä, jotka voivat paljastaa sinun jääneen liikaa kiinni menneisyyteen.

Jotta elämässä pääsee eteenpäin ja omien haaveiden toteuttaminen mahdollistuu, on oltava valmis tekemään muutoksia ja päästämään irti tietyistä seikoista omassa menneisyydessään.

Jos mietit jatkuvasti sitä, kuinka asiat olivat ennen paremmin ja kaipaat vuosien takaista aikaa on mahdollista, että alitajuisesti estät itseäsi etenemästä elämässäsi. Thought Catalog -sivusto kokosi yhteen seikat, jotka paljastavat sinun olevan liikaa kiinni menneisyydessäsi.

1. Muistelet paljon onnellista lapsuuttasi ja nämä ajatukset saavat sinut suorastaan surulliseksi aikuisena. Vanhojen hyvien aikojen surumielinen muistelu voi olla merkki siitä, että haluat paeta nykyisyyden velvollisuuksia tai muita murheita.

Vaikka onnelliset lapsuusmuistot ovat kultaakin kalliimpia, niihin ei tulisi jäädä vellomaan tuntikausiksi päivittäin. Nykyhetkessä mieltä painavat haasteet ovat kieltämisen sijaan parempi ratkoa mahdollisimman nopeasti, ennen kuin ne paisuvat mielessäsi suhteettoman suuriksi.

2. Huomaat, että olet katkeroitunut ja etsit kostoa. Vaikka olisit kokenut vääryyttä ja ikävää kohtelua menneisyydessäsi, vihaa toista osapuolta kohtaan ei tulisi kantaa vuosikausia mukanaan. Vaikka teko olisi mielestäsi anteeksiantamaton, on hyvä käsitellä asia läpi itsensä kanssa niin, ettei suuttumus ja katkeruuden tunne vaivaa mieltäsi päivittäin enää nykyhetkessä.

3. Vertailet itseäsi jatkuvasti siihen, millainen olit menneisyydessäsi. Jos sinua vaivaa se, että muutos on mielestäsi tapahtunut huonompaan suuntaan muista, että jokainen kokemus ja elämänmuutos ovat kasvattaneet sinua ihmisenä. Sen sijaan, että murehdit asioita, joita elämässäsi ei enää ole, keskity seikkoihin, joita olet vuosien varrella oppinut itsestäsi ja muista lisää.

4. Pelkäät muutoksia. Myös tämä on yksi vahvimmista hälytysmerkeistä, joka paljastaa, että olet jumittunut liikaa menneisyyteesi. Ajattelet todennäköisesti kaiken olleen ”ennen vanhaan” paremmin ja haluatkin pitää näistä asioista kynsin hampain kiinni.

5. Sinusta tuntuu, että itsetuntosi tarvitsee kohotusta. Itsetunnon kokemat kolaukset saattavat johtua menneisyydessäsi kohtaamista asioista, jolloin joku toinen on ehkä kiinnittänyt liikaa huomiota heikkouksiisi tai olet ollut ihmissuhteessa, joka on tehnyt hallaa henkiselle hyvinvoinnillesi. Vaikka takana olisikin ollut rankkoja vaiheita, olisi aina hyvä muistaa se, että koskaan ei ole liian myöhäistä lähteä rakentamaan vahvempaa itseluottamusta.

Lue myös: Paranna itsetuntoasi pienillä teoilla – 8 neuvoa, jotka jokaisen tulisi muistaa

Lue myös: Ethän anna menneisyyden haamujen sabotoida nykyistä suhdettasi? 5 paljastavaa merkkiä

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat