Kuva: Shutterstock

Haaveiletko löytäväsi parisuhteen ensi vuonna? Neuvot, jotka nopeuttavat sielunkumppanin löytämistä

22.12.2018 17:15 - Emmi Moilanen

On hyvä tehdä itselleen selväksi se, millaisia piirteitä ja arvoja toivoo elämänkumppaniltaan löytyvän.

Vuoden lähestyessä loppuaan useat meistä listaavat tavoitteita ja toiveita ensi vuodelle. Jos haaveissa on parisuhteen löytäminen, katso alta Your Tango -sivuston listaamat neuvot, jotka tekevät sielunkumppanin etsimisestä hieman helpompaa.

1. Ole sinut menneisyytesi kanssa ja käsittele kunnolla läpi edellisen parisuhteen aiheuttamat haavat sekä murheet. Tämä takaa sen, ettei historia enää pääse vaikuttamaan uusien ihmissuhteidesi muodostumiseen negatiivisella tavalla.

2. Tiedosta, millaista kumppania olet etsimässä. Rakkautta etsiessä kumppaniehdokasta ei tule tuomita esimerkiksi ulkonäön tai ensitapaamisen perusteella, mutta on hyvä tehdä itselleen selväksi esimerkiksi se, millaisia arvoja ja luonteenpiirteitä tulevalta kumppaniltaan toivoo.

3. Tee selväksi itsellesi myös se, että olet riittävä juuri sellaisena kuin olet. Jos itsevarmuuden puute on aiemmin tehnyt deittailusta epämukavaa, ota tavoitteeksi työstää itseluottamustasi. Tee asioita, joista saat mielihyvää ja onnistumisen tunteita. Pohdi myös piirteitä, joita arvostat luonteessasi ja ulkonäössäsi.

4. Muista, että laatuaikaa voi viettää myös vain omassa seurassa. Kylpylälomat tai pidennetyt viikonloput eivät ole vain seurustelevien pariskuntien aktiviteetteja, vaan salli silloin tällöin arjen luksusta vain itsellesi.

5. Panosta omaan hyvinvointiisi. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi liikuntaharrastuksen aloittamista tai esimerkiksi kampaajakäyntiä – mitä vain, mikä saa sinut hyvälle mielelle. Kun olosi on henkisesti ja fyysisesti hyvä, se hehkuu myös ulospäin.

Lue myös: Kun ystävyys muuttuukin rakkaudeksi – naiset kertovat omat kokemuksensa

Lue myös: Parisuhdetyyppejä on kolmenlaisia - katso tunnistatko itsesi ja kumppanisi

Lue myös: Omille ystäville kannattaa puhua oman parisuhteensa ongelmista - useita hyötyjä

Lähde: Your Tango

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat