Kuva: Shutterstock

Kiinnostuitko ystäväsi kanssa samasta tyypistä? Asiantuntija neuvoo, kuinka ratkaista tilanne

04.02.2019 22:45 - Emmi Moilanen

Vaikka tilanne on vaikea, tunteista tulisi voida keskustella avoimesti ystävän kanssa.

Rakastuneina ja ihastuneina olemme usein voimattomia oman tunne-elämämme edessä. Koska tunteita on vaikea tukahduttaa, samaan henkilöön ihastuminen voi aiheuttaa syvän särön ystävysten välille. Insider-sivusto haastatteli ihmissuhdeasiantuntija April Masinia, joka paljasti, kuinka vaikeassa tilanteessa tulisi toimia.

Voit lukea Masinin neuvot alta.

Olkaa rehellisiä tunteista itsellenne

- Jos olette kiinnostuneet samasta henkilöstä, omien tunteiden rehellinen tiedostaminen on hyvä alku sille, että voitte kommunikoida avoimesti ystäväsi kanssa, Masini vinkkaa.

Älkää vältelkö puheenaihetta

Masini muistuttaa, että ongelma tulisi mieluummin kohdata kuin lakaista se kaikessa hiljaisuudessa maton alle.

- Pulma on olemassa, joten se olisi hyvä ottaa ystävän kanssa puheeksi. Useat meistä haluavat kuitenkin vältellä inhottavien asioiden kohtaamista, joten tämä voi tuntua aluksi vaikealta.

Älkää myöskään yrittäkö tukahduttaa tunteitanne

Masini toteaa, ettei omien tunteiden välttely ei ole hyväksi. Pohtikaa ystäväsi kanssa sitä, millaisia mahdollisia vaikutuksia samaan henkilöön ihastumisella on kaverisuhteeseenne ja millä tavalla teistä tuntuisi hyvältä lähteä työstämään asioita.

Muistakaa, ettei omille tunteilleen tarvitse pyytää lupaa toiselta

Jos päätätte, että ihastuksen kohteen tavoitteleminen on se, mitä haluatte tehdä, on hyvä kuitenkin muistaa reilun pelin säännöt. Muistakaa myös, ettei ketään voi ”varata” itselleen.

- Tunneasioissa lupien kyseleminen ei ehkä ole se oikea keino toimia. Ilmaa voi puhdistaa se, että tiedostatte molemmat ”kilpailuaseman,” ja yritätte toistenne tähden pelata reilua peliä. Tämä on ehkä helpoin keino hyväksyä tilanne, Masini kertoo.

Jos mustasukkaisuutta ilmenee, puhukaa siitä

- Mustasukkaisuus ja kateus kumpuaa pelosta. Pelkäätkö kenties menettäväsi ihastuksen kohteesi vai ystäväsi? Myöskään tätä tunnetta ei tulisi pakoilla, vaan kohdata rehellisesti, Masini toteaa.

- Aloita vaikka kertomalla ystävällesi, että olet huomannut mustasukkaisuuden hiipivän mieleesi. Sitten voit kysyä, mitä ystäväsi on tästä mieltä ja näin olette saaneet keskustelun käyntiin, hän jatkaa.

Yrittäkää nähdä tilanne ystävyyttänne vahvistavana tekijänä

Kun ystävyksillä on herännyt tunteita samaa henkilöä kohtaan, on myös loistava tilaisuus punnita sitä, mitä kaikkea kaverisuhde kestääkään – ihastumisen ei nimittäin tarvitse tarkoittaa ystävyyden päättymistä.

- Voi käydä niin, että ihastuksen kohde kiinnostuu toisesta, välillä asiat menevät vain niin. Joskus kyseessä on ylennys tai muu uraan liittyvä asia, jota ystävykset tavoittelevat ja vain toinen saa haluamansa.

- Vaikeat tilanteet eivät ole vain haasteita ja esteitä, ne ovat myös tilaisuus kehittyä ja kasvaa paremmaksi ihmiseksi, Masini tiivistää.

Lue myös: Oletko ihastunut vain ihastumisen tunteeseen etkä kumppaniisi? 5 hälytysmerkkiä paljastaa

Lue myös: Eikö deittisi olekaan kiinnostunut? Seikat, jotka paljastavat yksipuolisen ihastuksen

Lue myös: Parisuhdetyyppejä on kolmenlaisia - katso tunnistatko itsesi ja kumppanisi

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat