Kuva: Shutterstock

Miehet saavat parhaat ideat seksin jälkeen - arvaatko, miksi sama ei toimi naisilla?

24.05.2019 19:15 - Milena Raappana

Orgasmi selkeyttää miesten ajattelua.

- Ääni päässäni kannusti tarttumaan toimeen. Näin Alex, 28, kuvaili seksin jälkeistä päätöstään muuttaa uransa suuntaa ja vaihtaa alaa.

Sosiaalipsykologi Justin Lehmiller sanoo, että miehillä ajattelu selkeytyy orgasmin jälkeen. Ennen seksiä ajatus ei kulje, sillä seksuaalinen kiihottuminen on liian korkea, mutta sen jälkeen mies pystyy keskittymään paremmin. Tämän takia jotkut voivatkin tehdä heti seksin jälkeen mullistavia päätöksiä elämässään.

Seksin harrastaminen vapauttaa myös endorfiinejä eli mielihyvähormoneja. Samat hormonit jylläävät esimerkiksi hyvän juoksulenkin jälkeen. Samaa psyykkistä hyvän olon tunnetta aiheuttavat dopamiini ja oksytosiini, jotka saattavat orgasmin jälkeen vaikuttaa kehossa jopa kaksi vuorokautta. Lehmillerin mukaan tämä voi olla yksi syy, miksi osa miehistä kertoo kokevansa elämänsä tarkoitukselliseksi kliimaksin jälkeen.

Usein kuitenkin petipuuhien jälkeen miehen ajatukset kulkeutuvat siihen, mikä on viimeiseksi ollut mielen päällä. Seksuaali- ja parisuhdeterapeutti Ian Kernerin mukaan miehet, joiden testosteronitasot ovat korkealla, orgasmi pistää heidät enemmänkin tuotteliaaseen kuin seksuaaliseen mielentilaan.

Tähän ajatukseen pystyy Nick, 27, samaistumaan. Hän sanoo tuntevansa seksin jälkeen vapautunutta tunnetta, jos on stressaantunut.

- Yleensä peiton heiluttelun jälkeen tajuan, että minun täytyy alkaa tehdä töitä heti. Orgasmin jälkeinen aika on minulle yleensä kaikista tuotteliain hetki saada asioita aikaan, hän sanoo.

Voivatko naiset kokea samaa?

Naiset voivat kokea saman, mutta he eivät saa tarpeeksi usein orgasmeja hyötyäkseen ilmiöstä samalla tavalla kuin miehet. Vain 65 prosenttia heteronaisista saa yleensä tai joka kerta seksin aikana orgasmin. Verrattuna heteromiehiin, joilla sama luku on 95 prosenttia tai lesboihin, joista 86 prosenttia saavat orgasmin melkeinpä aina, luku on pieni.

Urologi Koushik Shawnin mukaan naisilla, jotka saavat orgasmin joka seksikerralla, ajatukset eivät kuitenkaan selkeydy samalla tavalla kuin miehillä. Sen sijaan naiset saattavat haluta uusintakierroksen, sillä he pystyvät palautumaan seksistä nopeammin kuin miehet.

Lue myös: Naisen suuret seksihalut ovat tehneet miehen elämästä haastavaa: "Painoni on pudonnut"

Lue myös: 5 tehokasta keinoa, jotka tuovat uutta potkua seksielämääsi

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat