Kuva: Shutterstock

Miksi eksä vierailee unissa, vaikka olet uudessa ja onnellisessa parisuhteessa? Asiantuntija vastaa

26.05.2019 13:15 - Emmi Moilanen

Eksästä uneksiminen voi olla merkki siitä, että olet siirtymässä elämässäsi eteenpäin.

Unet paljastavat usein sen, mitä tunteita ja tapahtumia alitajuntamme haluaa meidän työstävän. Aina unien tulkinta ei ole niin yksiselitteistä. Miksi unissa vierailee esimerkiksi entinen seurustelukumppani, vaikka nykyinen suhde olisi täynnä onnea ja rakkautta?

Bustle-sivusto haastatteli käyttäytymistä tutkinutta Jennifer Freediä, joka kertoo syitä sille, miksi eksä saattaa vierailla unissamme säännöllisesti ja mitä se oikein tarkoittaa.

- Rakastuessamme peilaamme heihin juuri niitä arvoja ja piirteitä, joita itse arvostamme tai inhoamme. Alitajuisesti käytämme myös juuri näitä palasia oppiaksemme lisää myös itsestämme, Freed aloittaa.

Tämän aiemman, hyvin läheisen suhteen takia on normaalia, että entinen seurustelukumppani vieraillee aika ajoin unissa. On mahdollista, että yrität työstää omassa elämässäsi juuri niitä piirteitä, joita eksällä on unissasi.

- Unen näkeminen entisestä seurustelukumppanista on itseasiassa merkki siitä, että teet parhaasi päästäksesi yli edellisestä suhteesta – olipa se ollut sitten onnellinen tai huono, Freed tiivistää syitä yleisen ilmiön taustalla.

Lue myös: Asiat, jotka tulisi tietää kumppanista vuoden seurustelun jälkeen - osaatko vastata kysymyksiin?

Lue myös: "Uniero" voi jopa pelastaa parisuhteesi - kumppanisi voi sabotoida untasi tietämättäsi

Lue myös: Mitä käy yhteiselle lemmikille eron sattuessa? Pariskuntien vastaukset järkyttävät

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat