Kuva: Shutterstock

Valitse liukuvoide käyttötarkoituksen mukaan - katso ammattilaisen vinkit

03.10.2019 21:15 - Reija Saarinen

Liukuvoide soveltuu hyvin myös itsetyydytykseen.

Liukuvoide soveltuu niin esileikkiin, itsetyydytykseen kuin yhdyntäänkin. Liukuvoiteita suositellaan kuitenkin käytettäväksi erityisesti silloin, kun limakalvot ovat esimerkiksi hormonien johdosta kuivemmat.

– On naisia, joiden emätin ei kostu, vaikka he ovat seksuaalisesti kiihottuneita ja halukkaita seksiin. Joskus tarvetta lisäliukasteelle voi olla satunnaisesti elämän eri vaiheissa, esimerkiksi raskauden tai imetyksen aikana. Liukuvoiteen ollessa normaali osa seksielämää ei sen ehdottamisesta tarvitse ottaa paineita, kun tarvetta lisäkostukkeelle jollakin kerralla on syystä taikka toisesta, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen neuvoo.

Liukuvoiteita on saatavilla monenlaisia. Siksi jokaiselle löytyy se omiin tarpeisiin sopiva vaihtoehto. Mutta miten liukuvoide sitten kannattaa valita?

Vesipohjaisia liukuvoiteita on saatavilla aivan tavallisina, lämmittävinä, viilentävinä, eri makuisina sekä erikseen anaaliseksiin tarkoitettuina. Erityisesti seksivälineiden kanssa suositellaan käytettävän vesipohjaisia liukasteita – poikkeuksena kuitenkin lasista ja metallista valmistetut seksivälineet, joihin voidaan käyttää myös silikoni- ja öljypohjaista liukastetta.

Silikoni- ja öljypohjaiset liukuvoiteet jättävät ihon pinnalle kalvon ja ovat näin ollen riittoisempia. Ne soveltuvat täten käsiseksin ja yhdynnän ohella myös vartalon hierontaan. Öljypohjaista liukastetta ei kuitenkaan saa käyttää lateksikondomin kanssa, sillä se voi haurastuttaa kumia.

Markkinoilta löytyy myös vesi- ja silikonipohjaisen liukuvoiteen sekoituksia eli hybridiliukuvoiteita. Tänä päivänä myös vegaani- ja luomuliukasteiden valikoima on entistä laajempi ja niitäkin löytyy jo erilaisilla pohjilla.

– Liukuvoiteiden liukuvuuksissa on huomattavia eroja – jotkut tuotteet menevät tahmaisiksi ja kuivuvat nopeammin, toiset taas antavat riittävän liukkauden jo muutamalla pisaralla. Vesipohjaista liukuvoidetta ei voi vahingossakaan laittaa liikaa, mutta silikoniliukasteen kanssa kannattaa olla tarkempi, sillä tuote ei haihdu iholta samalla tavalla. Omiin tarpeisiin parhaiten soveltuvan liukasteen löytää lopulta ainoastaan tutustumalla tuotearvioihin ja kokeilemalla eri tuotteita, Lavikainen kertoo.

– Kun hyvä perusliukuvoide löytyy, voi sitä halutessaan kokeilla myös itse viilentää pienen määrän jääkaapissa tai vaihtoehtoisesti lämmittää kuuman veden alla. Viileän ja lämpimän tuntemukset voivat tuntua todella kiihottavalta intiimialueilla, Lavikainen vinkkaa.

Lue myös: Ensireaktiossa: Samae Koskinen: Perilliset

Lue myös: ”Älä hanki säästöpakkausta” – 6 asiaa, jotka tulisi tietää liukuvoiteesta ennen sen käyttöä

Kilpailut

Uusimmat