Kuva: Shutterstock

Haluatko parisuhteestasi intiimimmän? 10 vinkkiä, joilla lisäät seksikkyyttä ja kemiaa suhteeseesi

06.01.2020 11:15 - Milena Raappana

Muun muassa pienet teot ovat sijoitus kumppanin "tunteiden ja erotiikan säästöpossuun".

Suhteen alussa molemmat osapuolet usein antavat toisilleen huomiota, rakkautta ja hemmotteluhetkiä roppakaupalla. Kuitenkin mitä pidemmälle parisuhde muodostuu, sitä helpompi toinen on ottaa itsestäänselvyytenä. 

Parisuhdeterapeuttien, kuten Jenny Skylerin mukaan, hyvien ja kestävien suhteiden ydin on kunnioituksessa. Toisen arvostamisen täytyy kuitenkin myös näkyä konkreettisesti arjessa. 

Women's Health -julkaisu listasi ammattilaisten vinkit, miten tehdä vuosia kestäneestä suhteesta onnellisempi, intiimimpi ja seksikkäämpi. 

Tee sijoitus hänen "tunteiden säästäpossuunsa"

Kumppanisi on on oikeutettu tuntemaan itsestään ihannoiduksi. Siispä tee päivässä kolme pientä tekoa hänen hyväkseen. Jotkut teot voivat olla arkisia, kuten tiskien tiskaaminen tai koiran ulkoiluttaminen, kun taas toiset voivat olla hemmottelevampia, kuten aamiainen sängyssä. 

Kumppanisi täyttyy onnellisista teoista, mikä lisää kiintymystä ja tankkaa seksuaalista energiaa välillänne. 

Priorisoi pienet siirtymähetket

Avioliittotutkija ja terapeutti John Gottmanin mukaan päivittäiset tervehdykset ja suukot ovat kaikista tärkeimpiä vuorovaikutuksen keinoja. Siispä unohda arkiset "rakastan sinua, heippa" -tervehdykset tai pikaiset pusut ja sen sijaan kehitä kumppanisi kanssa rituaalit tällaisiin hetkiin. 

Ne voivat olla esimerkiksi pitkät halaukset ja suudelmat tai jokin yhteinen hauska juttunne. 

Siivoa yhteenoton hämähäkinseitit

Kun suhteen osapuolet tuntevat yhteyden katoavan, on aika puhua syvällisemmällä tasolla. Skylerin mukaan suurin osa pariskunnista tuntee välillään parempaa yhteyttä sanallistettuaan ongelman. 

Skyler muistuttaa, että kun ongelma on tuotu esille, kannattaa molempien miettiä, mikä on oma vastuu asiassa ja sen jälkeen pohtia ratkaisuja siihen. 

Elä oletuksiesi mukaisesti

Aina omaa etääntyneisyyttä ei huomaa ennen kuin toinen osapuoli huomauttaa asiasta. Kunnioitus ja ihailu täytyy pitää yllä suhteessa, joten mieti, ovatko omat tekosi ihailun arvoisia. 

Skyler muistuttaa, että tässä kohtaa täytyy olla rehellinen itselleen ja kysyä, olisitko sellaisen ihmisen kanssa suhteessa kuin itse olet tällä hetkellä. Jos vastaus on kieltävä, kannattaa omaa käytöstä ja tekoja pohtia. 

Ota ilo irti flirttailusta

Sohvalla tv-sarjojen katselussa ei ole mitään pahaa, mutta sohvalla kuhertelun ja kaukosäätimen ojentamisella toiselle on suuri ero. 

- Miten flirttailemme arjessa, on suuri merkitys. Jos flirttailemme itsevarmuudella eikä sen takia, että haluamme mennä joka kerta sänkyyn, flirtti antaa kumppani ymmärtää, että himoitset häntä, Skyler selittää. 

Seksikkäät sananvaihdot ja kosketukset ovat sijoituksia "erotiikan säästöpossuun" ja jossain kohtaa kiihkeät tunteet voivat pursuta yli ja johtaa myös intiimiin kanssakäymiseen. 

Irroita itsesi 

Kun parisuhde on urautunut, saattaa välillä tuntua, että elätte kumppanisi kanssa oravanpyörässä. Siispä tarkkaile, milloin päivästä on hetki, kun elät täysin automaatio-ohjauksella ja mieti, miten voisit olla paremmin läsnä kumppanillesi. Muutokset vievät aikaa, mutta niitä kannattaa kuitenkin kokeilla, jotta suhde ei jäisi pyörimään samoille raiteille ikuisiksi ajoiksi. 

Kerro, että kaipaat häntä

Romanttinen viikonloppureissu voi tuntua ainoalta oikealta vaihtoehdolta hemmotteluun, mutta myös pienet teot merkkaavat. Parisuhde- ja seksiterapeutti Megan Flemingin mukaan yksi suurimmista huomionosoituksista on kertoa toiselle, että hän on ajatuksissasi ja kaipaat häntä. 

Voit esimerkiksi sujauttaa hänen laukkuunsa pienen lapun, jossa toivotat hänelle mukavaa päivää tai olet kirjoittanut leikkisämmän viestin, kuten jonkin teidän yhteisen vitsinne. 

- Suurin halun herättäjä on tuntea itsensä halutuksi ja kaivatuksi, Fleming summaa. 

Kokeile seksiviestittelyä

Seksi ei ala siitä hetkestä, kun vaatteet lähtevät pois. Se kannattaa aloittaa tunteja aikaisemmin. Tätä suositteli myös seksibloggaaja, jonka mukaan esileikki pitäisi aloittaa jopa vuorokautta aikaisemmin lähettämällä kiihottavia viestejä.

Tee kaikesta seksikästä

- Emme voi pakottaa itseämme olemaan kiihottuneita yhtään sen enempää kuin nukahtamaankaan, Fleming vertaa. 

Kun olo on seksuaalisesti nuupahtanut, kannattaa miettiä, mikä asia saisi sinut tällä hetkellä tuntemaan olosi paremmaksi. Olisiko se vaikka pitkä halaus tai kumppanisi antama hieronta? Tällaisten hetkien jakaminen puolison kanssa nostaa intensiivisyyttä sitten, kun harrastatte seksiä jossain vaiheessa. 

Kokeile ja laajenna himojasi makuuhuoneessa

Monilla pariskunnilla on "seksuaalinen menu", josta valitaan suosikkitarjoilut ja vakiojutut. Asiantuntijoiden mukaan petipuuhissa kuitenkin pitäisi kokeilla uusia asioita ja he ehdottavatkin miettimään seksielämää liikennevaloina: liiku keiltaisen ja vihreän alueella, mutta vältä punaista eli kipua ja toisen epäkunnioittamista. 

Intiimiys kasvaa, kun kokeilette molemmat jotain uutta ja jännittävää. 

Lue myös: Tee parisuhteesta onnellisempi 8 helpon neuvon avulla – jo pienet teot merkitsevät

Lue myös: Haluatko onnellisemman parisuhteen? Tavat, joista kannattaa luopua välittömästi

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat