Kuva: Shutterstock

"Koko tatuointiliike oli juonessa mukana" - Suomalaiset muistelevat hetkeä, jolloin tulivat kosituiksi

04.02.2020 18:15 - Emmi Moilanen

Kosia voi niin kuutamon loisteessa kuin tavaratalon liukuportaissakin.

Radio Novan Päivää juontava Esko Eerikäinen kysyi tänään, 4. helmikuuta, lähetyksessään kuuntelijoilta kysymyksen: Miten sinua on kosittu?

Kysymys kirvoitti viestitulvan studioon ja Eerikäinen sai useita kirjoituksia mitä unohtumattomimmista kosintakertomuksista. Kokosimme osan viesteistä yhteen ja voit lukea alta, millaisilla tavoilla suomalaisia on kosittu tai kuinka he ovat itse kosineet kumppaniaan.

Lapin tuntureilla

”Kosinta-asiaan: olimme Lapissa vaeltamassa ja tunturin laelle päästyämme, siellä maailma jalkojen juuressa, hän polvistui ja kosi. Romanttista ja symbolista, että yhdessä kiipesimme ylös ja tulimme alas yhtä matkaa. Yhteistä avioliittomatkaa ensi kesänä 12 vuotta.”

Romanttisesti kynttilän valossa

”Minua kosittiin kynttilänvalossa, saunan lauteilla. Mies kysyi, menenkö hänen kanssaan kihloihin ja naimisiin. Oli todella romanttista, vaikka mies ei polvistunutkaan. Onnellisesti oltu naimisissa kohta kolmetoista vuotta.”

Kosinta uuden vuoden vaihteessa

”Kosinta 18 vuoden seurustelun jälkeen vuosituhannen vaihteessa 1999-2000 Aurajoen rannalla ilotulituksen keskellä. Vuosituhannen vaihtumista varten oli varattu sopivasti otettu mukaan ”shampanjapullo ja lasit”. Edelleen onnellista naimissa.”

Tatuointiliikkeessä täysin yllättäen

”Mieheni Teemu kosi minua tatuointiliikkeessä aivan yllättäen. Olimme menneet ottamaan yhdessä paritatuointia ja tatuointien ollessa valmiit, mies polvistui ja kosi! Koko tatuointiliike oli juonessa mukana ja kuvasivat tapahtuman. Ikinä ei ole minua yllätetty näin ihanasti!”

Kyproksen lämmössä

”Mieheni kosi minua Kyproksella korkealla kalliolla olevassa kappelissa polvistuen eteeni useiden tuntemattomien turistien todistaessa ja minulle se oli kauneinta mitä voi olla? Ei mitään suuria eleitä?”

Keskiyöllä, kuutamon valossa

”Itse kosin nykyistä vaimoani uudenvuoden keskiyöllä tunturin päällä, kun pidimme evästaukoa kelkkailuretken aikana. Ikimuistoinen hetki, täysi kuutamo, pakkasta yli 20 astetta. Se tunnelma, se on jotain minkä haluan muistaa aina.”

Sormus oli kulkenut mukana jo pitkään

”Kannoin sormuksia mukanani lähes puolitoista vuotta. Sitten tuli hetki Stokkan rullaportaissa, että nyt! Sen kummemmin ajattelematta polvilleen ja tuletko vaimokseni. Se hetki tuntuu oikealta. Kuuntele sydäntäsi, se kyllä sinulle kertoo. Mutta ei mitään Kauniit ja Rohkeat kosintaa, sormus viinilasiin. Ällöä ja kopioitua. Joku juttu, joka on ominta itseäsi. Se toimii.”

Lue myös: Miehen erikoinen kosinta sulattaa sydämiä somessa - mikä olisi sinun reaktiosi?

Lue myös: Miehen erittäin luova kosinta elokuvateatterissa meni viraaliksi: "Hän nosti rimaa"

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat