Kuva: Shutterstock

Iskikö karanteenikiima? Lue 6 vinkkiä, miten voit harrastaa videopuheluseksiä turvallisesti

27.05.2020 21:15 - Iiro Myllymäki

Kun seksiä harrastaa netin välityksellä, turvallisuudesta on pidettävä huolta. Esimerkiksi salasana ja yksityisyysasetukset on hyvä tarkastaa.

Sosiaalisen eristäytymisen aikana monen ihmisen seksielämä on kuivahtanut täysin. Jos ei ole sattunut viettämään karanteenielämää oman puolison kanssa, fyysisen kontaktin ottaminen toiseen ihmiseen ei ole ollut mahdollista, tai ainakaan suotavaa. Seksuaaliset tarpeet eivät kuitenkaan korona-aikana ole hävinneet mihinkään, joten jotkut ovat kääntyneet teknologian puoleen. Videopuhelut ovat tulleet tänä aikana tutuksi kavereiden ja työporukoiden kesken, ja jotkut ovat laajentaneet videopuhelut avittamaan myös seksielämää.

Videopuheluseksissä on kuitenkin riskinsä. Kukaan tuskin haluaa, että hakkerit pääsevät käsiksi näihin sessioihin tai että kuvia ja videoita vuodetaan nettiin. Tällöin on tärkeää tietää, miten kyberseksiä voi harrastaa turvallisesti. Cosmopolitan on kysynyt kyberturvallisuuden asiantuntijoilta Jessy Irwiniltä ja Joseph Jeromelta, miten turvallisuuden voi taata nettiseksissä.

Tarkasta salasanasi

Käytit sitten nettiseksiin mitä sovellusta hyvänsä, salasanan on oltava kunnossa. Yleisesti ottaen mitä enemmän erilaisia merkkejä salasanassa on, sitä turvallisempi se on. Jokaiseen palveluun tulisi keksiä oma salasanansa.

Päivitä tietokone ja kännykkä

Päivitykset tekemällä varmistat, että koneellasi ja kännykälläsi on paras mahdollinen suoja viruksia ja kyberuhkia vastaan.

Luo anonyymi tili

Monet videopuhelupalvelut vaativat käyttäjää antamaan sähköpostiosoitteensa, jotta palveluun voi kirjautua. Kannattaa luoda uusi sähköpostitili nettiseksitarkoitusta varten ja varmistaa, että tili on anonyymi. Älä siis upota sähköpostiosoitteeseen omaa nimeäsi.

Valitse palvelu, jossa on vahva salaus

Eri palveluiden turvallisuudessa on eroja. Kannattaa valita sellainen sovellus, joka suojaa käyttäjän tiedot mahdollisimman hyvin. Cosmopolitanin haastattelemat asiantuntijat vinkkaavat, että paras videopuhelupalvelu tässä mielessä on Signal, joka tarjoaa hyvän kryptauksen, eli salauksen. Myös FaceTime on salaukseltaan kärkiluokkaa.

Tarkasta yksityisyysasetukset

Jos päätät käyttää jotakin muuta palvelua, kuten Zoomia, Skypeä tai Google Hangoutsia, tarkasta kyseisen palvelun yksityisyysasetukset. Oletusasetuksiin ei kannata tyytyä. Asiantuntijoiden mukaan palvelu tulisi valita myös sen mukaan, että sitä ei käytä mihinkään muuhun tarkoitukseen. Nettiseksielämä kannattaa siis eristää mahdollisimman vahvasti muusta netin välityksellä tapahtuvasta videokommunikaatiosta.

Keskustele seksikumppanin kanssa

Kommunikaatio on kaiken A ja O myös videopuheluseksissä. Keskustelkaa seksikumppanin kanssa, millaiset yksityisyysasetukset teillä on ja aikooko jompikumpi nauhoittaa seksisessiota tai ottaa kuvakaappauksia. Kun asiat on keskusteltu halki, on turvallinen olo ryhtyä puuhiin.

Lue myös: Suomalaiset kertovat korona-ajan seksistään: "Pikaiset ehtii toimittaa milloin vain"

Lue myös: Viisi vinkkiä, kuinka karanteeniajan seksistä tulee vieläkin parempaa - "Anna näkyä ja kuulua"

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat