Kuva: shutterstock

Viisi vinkkiä, kuinka karanteeniajan seksistä tulee vieläkin parempaa - "Anna näkyä ja kuulua"

02.05.2020 11:15 - Henna Koste

RFSU:n seksuaaliterveyden asiantuntija Susanna Ruuhilahti muistuttaa, että nyt seksistä puhuminen on erityisen tärkeää.

Kerroimme hiljattain, kuinka kotikaranteeni on tehnyt piikin seksilelujen myyntiin. Vaikka yhteistä aikaa kumppanin kanssa on nyt paljon, monella erikoinen tilanne saattaa kuitenkin syystä tai toisesta viedä halut kokonaan. RFSU:n tuoreessa tutkimuksessa selviää, että 90 prosenttia pitää seksistä kommunikoimista tärkeänä hyvän seksielämän kannalta. Toisaalta 21-35-vuotiaista suomalaisista kolmasosalla on vaikeuksia kommunikoida näistä asioista.

RFSU:n seksuaaliterveyden asiantuntija Susanna Ruuhilahti kertoo, kuinka pariskuntien kannattaisi ottaa seksi puheeksi – nyt, kun se on erityisen tärkeää.

”Mieti ensin, millaisia ajatuksia, tuntemuksia, toiveita, tarpeita ja arvoja sinulla liittyy seksiin. Mieti myös, millaista seksiä haluaisit kumppanisi kanssa. Keskustelkaa siitä, millaista seksiä haluaisitte kokea yhdessä. Keskustelua kannattaa käydä näistä hetkessä, joka sopii kummallekin. Luokaa samalla teidän yhteiset pelisäännöt seksiin. Ehkäisystäkin on hyvä sopia yhdessä.”

”Ohjaa seksin aikana rohkeasti sanoilla, teoilla ja omalla keholla - kerro, mikä itselle tuottaa suurta nautintoa. ”

”Kun joku tuntuu hyvältä, anna sen näkyä ja kuulua. Kumppanusten keskinäinen intiimi kommunikaatio ja vahva yhteys seksin aikana lisää nautintoa.”

”Seksissä tilanteet voivat muuttua nopeastikin. Oma halu voi lopahtaa kesken seksin tai toinen saattaa tuntua etäiseltä tai ei-mukanaolevalta. Jos et ole varma, haluaako kumppanisi jatkaa, pysäytä tilanne, kysy ja varmistu asiasta. Kerro rohkeasti, jos sinä et enää haluakaan. Kumppanisi haluaa tietää asiasta varmasti.”

”Seksikokemukset jäävät mieleen nautinnollisina kokemuksina. Intiimiä yhteyttä kumppaniinsa voi pitää yllä muistelemalla ihania seksikokemuksia, virittelemällä tunnelmaa vihjailevasti. Älä myöskään unohda läsnäoloa ja arkista hellyyttä. Katseet, suukot ja läheisyys ovat tärkeitä viestejä. Näitä kannattaa viljellä myös etäsuhteissa."

Lue myös: 'Se on säästänyt järkeni' – Miehet paljastavat valkoiset valheet, joita ovat kertoneet kumppanilleen

Kilpailut

Uusimmat