Kuva: Shutterstock

Viisi tekoa, jotka auttavat elimistöä toipumaan erokivusta

06.11.2020 14:15 - Emmi Moilanen

Ensimmäinen ero - Selviytymisopas -kirja tarjoaa työkaluja erosta selviämiseen.

Rakkaus ei lopu, vaikka parisuhde päättyisikin. Ensimmäinen ero – Selviytymisopas on kirja, joka tarjoaa työkaluja erosta selviämiseen. Kirjailija Tiina Svensk pohtii kirjassaan rakkautta ja siihen liittyviä yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä nuoren aikuisen näkökulmasta.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että erosta toipuminen kestää yhtä kauan kuin rakastumisen huumavaihe, vähän alle kaksi vuotta. Kirjan ensimmäisessä luvussa pureudutaankin siihen, miltä eroaminen oikein tuntuu ja millaiset valinnat voivat pitkittää erokipua.

Kriisin hetkellä on erityisen tärkeää muistaa huolehtia omasta kehosta sekä henkisestä hyvinvoinnista, vaikka saattaakin tuntua esimerkiksi siltä, ettei ruoka maistu. Selviytymisopas kokoaa täsmävinkit, joiden avulla eronnut pitää huolta itsestään parhaiten.

Näin autat elimistöäsi toipumaan erokivusta:

Panosta laadukkaaseen ja puhtaaseen ruokaan. Myös säännölliseen ruokarytmiin on hyvä panostaa, sillä syömättömyys voi johtaa stressihormonien nousuun.

Lähde liikkeelle. Liikunta nostaa mielialaa ja esimerkiksi tanssitunnilla tai pallopelin keskellä eroon liittyvät ajatukset unohtuvat hetkeksi.

Meditoi. Kun sattuu, älä vedä keuhkoja täyteen happea – muista hengittää myös vatsaan! Tämä aktivoi parasympaattista hermostoa, joka edesauttaa kehon lepotilaan pääsemistä.

Harjoita kiitollisuutta. Emme voi vaikuttaa tapahtuneisiin asioihin mutta voimme vaikuttaa siihen, miten reagoimme niihin. Keskity siihen, mitä muuta hyvää elämässäsi on, vaikka olisitkin eronnut.

Ole ystävien kanssa. Ystävien ja perheen seura on loistava oksitosiinin lähde, sillä heidän ansiostaan saat elämääsi lisää kohtaamisia ja läsnäoloa.

(kuva: Basam Books)

Ensimmäinen ero – Selvitymisopas

23,90 €

Basam Books

Lue myös: Ihmiset muistelevat pahinta sydänsuruaan: Näin pääsin yli ”Siitä Oikeasta”

Lue myös: Sinkku, milloin viimeksi olet vienyt itsesi treffeille? 5 ihanaa ideaa

Kilpailut

Uusimmat