Kuva: Shutterstock

Jumitatko situationshipissä? 5 neuvoa, joilla uudenlaisesta suhdeilmiöstä pääsee ulos

03.08.2021 08:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Situationshipissä yhteistä tulevaisuutta ei suunnitella.

Situationship on uudenlainen suhdeilmiö, jolle ei löydy tarkkaa suomenkielistä käännöstä. Se kuitenkin tarkoittaa romanttista suhdetta, joka tavallaan ainakin osittain täyttää parisuhteen tunnusmerkit ja osapuolet myöntävät tunteensa toisiaan kohtaan, mutta eivät kuitenkaan halua asettaa suhteelle minkäänlaista määritelmää tai suunnitella yhteistä tulevaisuutta.

Joillekin tällainen ratkaisu voi ehdottomasti sopia ja suhde voi olla täysin toimiva, jos molemmat osapuolet ovat asiasta samalla aaltopituudella. Määrittelemättömyys ja epävarmuus eivät parisuhdetta toivovalle ole kuitenkaan välttämättä myönteisiä piirteitä suhteessa. Alla olevaan listaan kannattaa tutustua, mikäli epämääräisyys ahdistaa. 

Toivotko suhteellesi selkeämpää määritelmää?

1. Ole rehellinen alusta asti. Paras tapa säästää aikaa, on kertoa omista tunteistaan ja toiveistaan jo tapailun alkuvaiheessa. Tällöin kuvioihin jäävät pidemmäksi aikaa vain ne tyypit, jotka toivovat suhteelta itsekin samoja asioita eikä aikaa tuhraannu epämääräisiin suhdekiemuroihin, joissa toinen osapuoli ei alunperinkään halua sitoutua.

2. Kysy itseltäsi, mitä haluat. Ennen kuin ryhdyt selvittämään partnerin tulevaisuuden suunnitelmia, voi olla hyödyllistä pohtia, mitä itse oikeastaan haluat. Kysy itseltäsi, etsitkö vakavaa suhdetta vai onko situationshipin kaltainen ratkaisu sinulle tällä hetkellä juuri hyvä. Suhteen tulevaisuutta käsittelevään keskusteluun on helpompaa lähteä, kun sinulle on selkeää vähintään, mitä itse haluat ja mihin toivot keskustelun johtavan.

3. Yritä määritellä. Jos suhteen hähmäisyys häiritsee, sitä kannattaa edes yrittää määritellä. Kerro rehellisesti omista ajatuksistasi ja toiveistasi ja katso, minkä reaktion saat. Voi olla, että kumppanisi ei halua siitä huolimatta määritellä suhdetta, mutta ainakin päästät itsesi menemään eteenpäin etkä tuhlaa aikaa suhteeseen, jonka tulevaisuudelta ette toivo samoja asioita.

4. Usko vastaus, jonka saat. Voi olla vaikeaa niellä, ettei kumppani yrityksistäsi huolimatta halua virallistaa suhdettanne, mutta totuus on silti hyväksyttävä. Jos saat vastauksen, jota et toivonut, ei kannata yrittää kääntää kumppanin päätä. On epätodennäköistä, että ketään on taivuteltavissa parisuhteeseen, jos he eivät itse sitä halua.

5. Tee päätös. Kun olet saanut selville, mitkä ovat omasi ja kumppanisi lähtökohdat suhteeseen, päätä haluatko jäädä siihen tarjotuilla olosuhteilla. Lähteminen voi olla kova paikka, mutta jos suhteella ei ole tarjota sinulle niitä asioita, joita huomaat toivovasi, on järkevämpää jatkaa etsintää ja luottaa, että parempia vaihtoehtoja on tulossa. 

Lue myös: Löysitkö ihanan kesäheilan? 5 vinkkiä, joilla saat kesäromanssin jatkumaan vielä syksylläkin

Lue myös: Kävitkö hyvillä treffeillä ja mietit, haluaako deitti tavata sinut uudestaankin? 6 merkkiä paljastavat

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat