Kuva: Shutterstock

Avarra mieltäsi seksistä ja seksuaalisuudesta - kolme vinkkiä

07.10.2021 22:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kaalimato.comin kyselyssä kävi ilmi, että liki puolet suomalaisista on avartanut

Kaalimato.comin toteuttamassa kyselytutkimuksessa selviää, että liki puolet suomalaisista on avartanut omaa ajatusmaailmaansa seksistä ja seksuaalisuudesta. 

Keväällä 2021 toteutetussa tutkimuksessa liki puolet (45 %) vastaajista kertoi oman suhtautumisensa muuttuneen entistä avoimemmaksi. 

– Elämme todellista avoimuuden aikakautta, jossa seksi ei suurilta osin ole enää tabu, sillä tietoa ja samastumispintaa tarjoavia tarinoita on saatavilla runsaasti ja yleinen asenneilmapiiri on aiempaa hyväksyvämpi. Myös tämä poikkeuksellinen aika on osalla ihmisistä voinut vauhdittaa oman seksuaalisuuden tutkailua ja sisäistettyjen asenteiden käsittelyä, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

Kaikki seksivälineisiinkään liittyvät ennakkoluulot eivät poistu hetkessä. 

– Vaikka elämme jo suhteellisen ymmärtäväisessä maailmassa, riittää seksiin liittyvien tabujen murtamisessa edelleen paljon työtä. Jonkin verran ennakkoluuloja ja kielteisyyttä liitetään edelleen miesten seksivälineiden lisäksi esimerkiksi anaaliseksiin, sadomasokistiseen seksiin, naisten aktiiviseen seksielämään ja avoimiin suhdemuotoihin, hän jatkaa.

Mutta miten omaa seksuaalisuuttaan sitten voi avartaa? Siihen Lavikainen jakaa kolme vinkkiä.

1. Hae aktiivisesti tietoa itsellesi vieraista asioista. Mielen seksuaalisuus on asia, josta voi hankkia tietoa yhtä lailla kuin vaikkapa taiteesta. Saatat samalla oppia jotakin itsestäsi.

2. Jos huomaat toistuvasti arvostelevasi jotakin ilmiötä tai toisen tekemisiä, pysähdy sinussa heränneiden tunteiden äärelle ja pohdi, mistä tunnekokemus todellisuudessa kumpuaa. Ajatuksesi ovat suora peili sinusta itsestäsi. Pienikin muutos omassa ajattelutavassa tai toiminnassa tuo raikkautta ja mahdollistaa henkisen kasvun.

3. Kohtaamme päivittäisessä elämässämme jatkuvasti uusia asioita seksuaalisuuteen liittyen. Kiinnitä ympäristöösi huomiota ja poistu rohkeasti omalta mukavuusalueeltasi aika ajoin kokeilemaan jotakin uutta ja kiehtovaa.

Lue myös: Naiset ja miehet paljastivat yleisimmät virheet seksin aikana - kuulostaako tutulta?

Lue myös: Naiset paljastavat millaista hyvä seksi on: "Jälkeenpäin ei jaksa liikahtaakaan"

Kilpailut

Uusimmat