Kuva: Shutterstock

Naiset paljastavat millaista hyvä seksi on: "Jälkeenpäin ei jaksa liikahtaakaan"

22.02.2020 21:15 - Emmi Moilanen

Vastauksissa toistuu se, että hyvään seksiin kuuluu turvallinen ilmapiiri.

Olemme kirjoittaneet aikaisemmin seksibloggaajan 24 tunnin vinkistä ”kuivan kauden” katkaisemiseen. Pääset lukemaan somessa hehkutusta keränneet neuvot tästä.

On kuitenkin yksilöllistä, millä tavalla eri ihmiset määrittelevät hyvän seksi. Women’s Health -julkaisu päästi naiset ääneen kertomaan mielipiteitään siitä, mitä asioita kuuluu hyvään seksiin. Kokosimme parhaimmat vastaukset alle.

Katsekontakti ja hellät kosketukset

”Minulle hyvä seksi on sitä, että olen samalla sivulla sen toisen tyypin kanssa. Olen aina ollut kiinnostunut hieman vanhemmista miehistä, ja seksi on ollut parempaa heidän kanssaan. Olen ollut onnekas, kun olen tavannut miehiä, jotka tietävät mitä tekevät, eivät kiirehdi ja oikeasti arvostavat naisen vartaloa.

En voi vastustaa helliä suudelmia sekoitettuna rajuihin otteisiin. Katsekontakti, hellät kosketukset ja miehen viedessä tilannetta ovat myös hyvän seksin määritelmiä minulle.”

Jälkeenpäin ei jaksa liikahtaakaan

”Tiedän saaneeni hyvää seksiä, kun minulla ei ole jälkeenpäin energiaa liikahtaakaan. Se tarkoittaa, että olen saanut paremman orgasmin kuin itsekseni. Hyvässä seksissä pitää olla esileikki ja käyttää aikaa kiusaamisen sekä toisen vartalon tutkiskeluun sen sijaan, että ryhtyisi heti tosi toimiin.”

Hyvä seksi on spontaania

”Ihmisenä, joka on ollut naimisissa yli seitsemän vuotta, hyvä seksi tapahtuu spontaanisti ja luonnostaan, eikä asiasta tarvitse kysellä tai toisen suostua, vaikkei tekisi mieli. Saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta ei se aina avioliitossa ole.”

Mietit sitä vielä seuraavanakin päivänä

”Hyvä seksi on sellaista, jota mietit vielä seuraavanakin päivänä. Siinä on jotain maagista, kun tunnet olosi turvalliseksi toisen kanssa ja uskallat pyytää juuri niitä asioita, joista nautit. Tiedät, että toinen haluaa myös vilpittömästi parastasi.

Vaikka en saisikaan orgasmia, lasken seksin silti hyväksi, jos kokeilimme kumppanini kanssa jotakin uutta tai opimme muuten vain lisää toisistamme samalla, kun pidimme hauskaa.”

Hyvä seksi alkaa jo ennen fyysistä aktia

”Hyvä seksi alkaa ennen fyysistä aktia. Minulle tämä tarkoittaa flirttailua ja pientä kiusoittelua, sekä syvälle luotaavia keskusteluja. Olo tuntuu turvalliselta kumppanin kanssa ja hänen kanssaan on omanlainen yhteys, vaikka huone olisi täynnä muitakin ihmisiä.

Fyysinen puoli vaatii avoimuutta, itseluottamusta ja intohimoa antamiseen. On myös tärkeää, että tuntee ensin oman kehonsa, jotta tiedät, mikä tuntuu hyvältä ja mitä toivot kumppanin tekevän sinulle. Parhaimmat seksikumppanit saavat olosi tuntumaan vastustamattomalta.”

Lue myös: Pariskunnan seksielämä pelastui yksinkertaisella muutoksella: "Tapa on tullut jäädäkseen"

Lue myös: Suomalaiset kertovat, missä julkisilla paikoilla he ovat harrastaneet seksiä - "Meitä kuvattiin"

Lue myös: 6 tilannetta, joilloin seksin harrastamisesta tulisi pidättäytyä

Lähde: Women’s Health

Kilpailut

Uusimmat