Kuva: Shutterstock

Yllättävän moni suomalainen fantasioi eksästään seksin aikana

18.11.2021 22:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Myös kollegoista ja julkisuuden henkilöistä fantasioidaan.

Kaalimato.comin teettämästä kyselytutkimuksesta selviää, että yllättävän moni suomalainen fantasioi esimerkiksi entisistä kumppaneista tai kollegoista seksin tai itsetyydytyksen aikana. 

Reilu viidennes suomalaisista, 21 prosenttia, kertoo tutkimuksessa fantasioineensa seksin tai masturboinnin aikana entisestä kumppanistaan. Julkisuuden henkilöistä on fantasioinut puolestaan 18 prosenttia ja kaveristaan 15 prosenttia. Työkaveri on sen sijaan kivunnut mieleen 12 prosentilla suomalaisista, mutta myös naapuri (7 %) ja kaverin kumppani (6 %) saivat kyselytutkimuksessa mainintoja osakseen.

Tulosten mukaan miehet ovat naisia aktiivisempiä fantasioimaan. 

– Miehillä kiihottumisen tunne syntyy naisia voimakkaammin visuaalisuuden kautta. Voisiko miesten ja naisten fantasiointiin liittyviä eroja selittää osittain se, että miehet tarvitsevat oikean näköhavainnon jostakin palauttaakseen sen sitten mieleensä fantasian tasolla. Naiset puolestaan pystyvät luomaan helpommin mielikuvia ilman faktaan perustuvaa näköhavaintoa, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen pohtii.

Fantasiat voivat viestiä tunnetason tarpeista

Fantasioita tutuista ihmisistä, kuten eksistä tai kollegoista, esiintyy tutkimuksen mukaan tasaisesti niin sinkuilla kuin seurustelevilla suomalaisilla. Poikkeuksen sääntöön tekevät naimisissa olevat vastaajat, joilla tuttuihin henkilöihin kohdistuvia fantasioita on muita vähemmän.

– Fantasiat tuntemistaan tai tietämistään ihmisistä ovat valtavan yleisiä, eikä niistä pidä tuntea huonoa omatuntoa tai syyllisyyttä, vaikka olisikin parisuhteessa, Lavikainen muistuttaa.

Toistuvia fantasioita voi Lavikaisen mukaan ajatella oman elämän tai parisuhteen tienviittoina – yleensä fantasioiden taustalle kietoutuu nimittäin syvempiä merkityksiä ja asioita, joita omaan elämäänsä tietoisesti tai tiedostamattaan kaipaa.

– Joskus niin sanottu ”kielletty hedelmä” voi itsessään tuntua kiihottavalta, mutta fantasiointi tutusta henkilöstä ei aina tarkoita, että hänen kanssaan haluaisi harrastaa kiihkeää seksiä. Esimerkiksi läheisestä kaverista tai kollegasta toistuvasti fantasioiminen saattaa kertoa jostakin tunnetason tarpeesta. Fantasian juurisyy voikin siis todellisuudessa olla vaikkapa tarve kokea luottamuksen tunnetta omassa elämässään, Lavikainen kertoo.

Lue myös: Naiset paljastavat millaista hyvä seksi on: "Jälkeenpäin ei jaksa liikahtaakaan"

Lue myös: Naiset ja miehet paljastivat yleisimmät virheet seksin aikana - kuulostaako tutulta?

Kilpailut

Uusimmat