Kuva: Shutterstock

Viisi yleistä seksiongelmaa, jotka voivat pilata nautinnon - asiantuntijat kertovat ratkaisut

16.04.2022 20:15 - Riia Frost

Glamour-julkaisussa asiantuntijat, kuten seksiterapeutit, kertovat yleisimpiä ongelmia seksin aikana, joista Voice.fi valitsi viisi yleisintä

Monella saattaa usein olla ajatus siitä, että seksin pitäisi sujua täydellisesti ja täysin mutkitta. Aina makuuhuonepuuhat eivät kuitenkaan pääty halutulla tavalla ja se ei välttämättä johdu edes osaamattomuudesta. Monet muutkin asiat nimittäin vaikuttavat seksin epätyydyttävään lopputulokseen.

Glamour-julkaisussa asiantuntijat, kuten seksiterapeutit, kertovat yleisimpiä ongelmia seksin aikana, joista Voice.fi valitsi viisi yleisintä. Alta voit nähdä listan intiimien hetkien haasteista, joihin seksiterapeutit myös antavat parhaimmat ratkaisuvinkkinsä.

Mieli seikkailee muualla

Psykologian tohtori Julie Bindeman kertoo erityisesti hänen naisasiakkaidensa sanoneen, miten he kokevat olevansa usein hajamielisiä seksin aikana, eivätkä pysty keskittymään nykyhetkeen. Bindemanin mukaan tämä on erittäin yleistä erityisesti äitien keskuudessa, sillä vanhemmuuden tuottama paine voi jarruttaa seksuaalisia ajatuksia.

Ratkaisu: Kun tiedät, että aiotte olla intiimisti, kannattaa keskittyä ainoastaan kyseiseen hetkeen ja unohtaa kaikki muu. Joskus uusien seksiasentojen tai lelujen kokeileminen voi auttaa mielenkiinnon säilyttämisessä ja olemaan enemmän läsnä.

Esileikkiä ei ole tai kumppani ei suostu siihen

Monelle esileikkiä rakastavalle voi olla iso pettymys, jos kumppani ei suostu harrastamaan esimerkiksi suuseksiä. New Yorkissa työskentelevän parisuhde- ja seksiterapeutti Jane Greerin mukaan tämä pettymys voi saada ihmisen vihaiseksi ja johtaa jopa seksuaalisen mielenkiinnon lopahtamiseen.

Ratkaisu: Kertokaa toisillenne, mistä pidätte ja voitte jopa opastaa toisianne koskemaan stimuloiviin alueisiinne seksin aikana. Ja mitä suuseksiin tulee, sopikaa aluksi antavanne sille yhden mahdollisuuden. Mikäli kyseinen esileikki ei edelleenkään tunnu mukavalta kokeilun jälkeen, sitä ei ole pakko tehdä enää jaksossa. Jos taas esileikki alkaa tuntua hieman siedettävämmältä, voi sitä tehdä vaikka vain silloin tällöin.

- Kun toinen joustaa hieman, se voi tuoda kumppanille tunteen, että hänestä välitetään, Greer toteaa.

Huomioithan, että keskustelette asiasta rohkaisten, eikä kritisoiden tai painostaen.

(kuva: Shutterstock)

Meillä ei ole tarpeeksi seksiä

Greerin mukaan tämä ongelma ilmestyy usein heti kuherruskuukauden jälkeen. Usein kumppani ei edes tajua ilman keskustelua, että toinen osapuoli haluaa seksiä useammin.

Myös perheen perustaminen usein vaikuttaa seksin harrastamisen vähentymiseen, jolloin intiimit hetket voivat jäädä jopa vuosiksi. Los Angelesin parisuhde- ja perheterapeutti Gary Brownin mukaan tällä on usein enemmän tekemistä tyydyttämättömillä tarpeilla kuin itse tunteiden puutteella.

Ratkaisu: Kompromissi pelastaa usein tämän ongelman. Keskustelkaa asiasta ja tarpeen vaatiessa voitte jopa kokeilla seksin aikatauluttamista. Mikäli tilanne eskaloituu entistä haastavammaksi, Brown vihjaa pariterapiassa käymisen auttavan usein asiasta keskustelemiseen ja parhaimman ratkaisun löytämiseen.

Ennenaikainen siemensyöksy

Psykologian tohtori ja -terapeutti Fran Walfish kertoo, että mikäli ennenaikainen siemensyöksy on ollut parisuhteessa jo pitkään jatkuva ongelma, se tulee olemaan sitä todennäköisesti pitkään. Kyseessä on kuitenkin terveydellinen ongelma, joka ei ole niin helposti poistettavissa.

Ratkaisu: Pyydä varovasti kumppaniasi käymään lääkärissä ja hakemaan vinkkejä hänen vaivaansa. Mitään muuta ratkaisua tähän ei Walfishin mukaan ole.

Minun pitää aina tehdä aloite

Jos toinen kokee, ettei kumppani tee tarpeeksi aloitteita seksin suhteen, voi toinen pettyä ja kokea olevansa ainoa, joka panostaa parisuhteeseen.

Ratkaisu: Yrittäkää molemmat ymmärtää toisianne. Aloitteen tekemisessä on kuitenkin kyse himosta ja halukkuudesta, jonka osoittaminen voi lähentää teitä entisestään. Ja silloin seksikin saattaa olla entistä tulisempaa. Greer myös painottaa, ettei sillä oikeastaan ole väliä kumpi aloitteen lopulta tekee.

- Sen sijaan, että jää odottamaan toisen aloitetta, joka ei sitten lopulta tapahdukaan, voi itse osoittaa olevansa himokkaalla tuulella, Greer toteaa.

(kuva: Shutterstock)

Lue myös: Asiantuntija kertoo "phubbauksen" tuhoavan vaikutuksen: "Se asettaa laitteen suhteen edelle"

Lue myös: Yleisin seksiuni voi yllättää - "Samassa mielen kansiossa"

Lähteet: Glamour

Kilpailut

Uusimmat