Miksi sovintoseksi on niin mahtavaa? Asiantuntija vastaa

24.02.2015 07:45 - Eeva Rajala

Sovintoseksiä voi harrastaa myös ilman, että eroatte ensin.

Siinä vaiheessa, kun mieli myllertää ja ripsiväri valuu poskilla, nainen ei välttämättä tunne oloaan maailman seksikkäimmäksi. Saattaa kuitenkin käydä niin, että hetkeä myöhemmin nainen on kumppaninsa kanssa intohimojen vallassa petipuuhissa.

Sovintoseksin suuren kiihkon saa aikaan muun muassa se mahdollinen kauhuskenaario, että olet menettämässä kumppanisi. Avioliittoneuvoja Paul Hokemeyerin mukaan sovintoseksi on mahtavaa myös sen takia, että riidat saavat ihmiset syttymään.

- Riidat saavat meidät ylikiihottumaan. Riidan aikana ja riidan jälkeen aivojen primitiivinen osa eli limbinen järjestelmä yliaktivoituu, Hokemeyer kertoo Women's Health -lehdelle.

Keho seuraa tätä aivojen kuohuntaa, mikä näkyy muun muassa hikoilevina käsinä, nopeammin sykkivänä sydämenä ja päässä voi humista. Kun aivot ja keho eivät pysty olemaan yliaktiivisessa tilassa ikuisesti, se haluaa rauhoittua ja löytää jonkinlaisen emotionaalisen tasapainon. Sovintoseksi toimii tasapainon tuojana. Hokemeyerin mukaan se on täydellinen cocktail mielihyväkemikaaleja, kuten dopamiinia, endorfiinia, serotoniinia ja oksitosiinia.

Sovintoseksiä ennen ei tarvita riitaa

Sovintoseksin mahtavuuteen ei kuitenkaan välttämättä tarvita isoa riitaa tai eroamista. Hokemeyerin mukaan sovintoseksistä voi nauttia myös roolileikkien kautta, sillä tekoriitakin nostaa sykettä ja saa kehon samanlaiseen hälytystilaan.

- Voit saada kehosi hyvin kiihottuneeseen tilaan henkisesti ilman, että sinun tarvitsee vaarantaa tunteitasi. Muista, että 90 prosenttia mahtavasta seksistä tulee mielestämme, ei sukupuolielimistämme, Hokemeyer sanoo.

Lue myös: Löydä sinulle ja kumppanillesi ideaalein seksiasento ja koe huimat kyydit

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat