Orgasmivaikeuksia? Asiantuntija suosittelee itsetyydytystä

02.03.2015 16:15 - Rea Tallgren

Jos sinulla on vaikeuksia saavuttaa ultimaattinen huippu sängyssä, et ole yksin.

Naisista 11 prosenttia ei ole koskaan saanut orgasmia. 70 prosenttia naisista puolestaan ei koskaan saa orgasmia penetraatioseksissä ja 30 prosenttia puolestaan sanoo, että heillä on orgasmin saavuttamisessa ongelmia, vaikka se saattaakin onnistua. Jos sinullakin on siis vaikeuksia saada orgasmi, et todellakaan ole asian kanssa yksin.

Daily Mailin seksiekspertti Rowan Pelling kertoo, että omasta orgamistaan ei kannata ottaa paineita, sillä silloin kliimaksi on vielä vaikeampi saavuttaa.

"Jos nautit seksistä muutenkin, ei kukaan voi sanoa, että se on jotenkin vajavaista vaan siksi, ettet saa orgasmia." hän muistuttaa.

Tärkeimpänä ohjeena hän korostaa sitä, että oma kroppa täytyy opetella itse tuntemaan.

"On hyvä huomioida se, pystytkö saamaan orgasmin yksin? Jos et ole koskaan yrittänyt, suosittelen tutustumaan omaan kehoon ja haluihin yksin ja kaikessa rauhassa. Kun osaa itse pitää itseään hyvänä, on helpompi myös neuvoa toista tekemään niin." Pelling ohjeistaa.

Kaikki eivät orgasmia voi saada ja sekin on hyvä tiedostaa. Jos seksistä pystyy asiasta huolimatta nauttimaan, kannattaa se tehdä myös selväksi kumppanilleen. Orgasmi ei ole kaikki kaikessa.

Lähde: Daily Mail

Lue myös: Miehet paljastavat: "Silloin seksin harrastaminen kadutti"

Suosittelemme

Uusimmat