Orgasmin henkiset vaikutukset tutkittiin - näkyvät koko parisuhteessa

23.04.2015 18:15 - Eeva Rajala

Tutkimuksen mukaan seksi voi olla täydellinen tapa rakentaa uusi tai muuten toimiva parisuhde. Pitää kuitenkin varmistaa, että saa aina orgasmin.

Connecticutin yliopiston tutkijoiden mukaan ihmiset kertovat seksikumppanilleen tärkeitä tietoja ja henkilökohtaisia asioita enemmän nimenomaan orgasmin saannin jälkeen. Tämä johtaa puolestaan siihen, että henkilöille kehittyy syvempi yhteys.

Tutkija Amanda Denesin mukaan tähän seksin jälkeiseen avoimuuteen johtaa mielihyvähormonin eli oksitosiinin vapautuminen kehossa. Oksitosiinin on jo aiemmin huomattu vahvistavan ihmisten välistä luottamusta ja kiintymystä.

- Keskustelu seksin jälkeen on yhteydessä seksuaaliseen ja parisuhteesta saatavaan tyydytykseen. Tämän vuoksi petipuheilla voi olla ratkaiseva rooli läheisyyden ylläpitämiselle, Denes kertoo Elite Dailylle.

Alkoholi haittaa avoimuutta

Seksiä ei kuitenkaan kannata harrastaa alkoholin vaikutuksen alaisena, jos suhteesta haluaa pysyvämmän. Jos ennen seksin harrastamista on nauttinut alkoholia, seksin jälkeen saattaa helposti möläyttää jotain sellaista, mitä ei ollut tarkoitus. Yleensä avoimuus humaltuneessa tilassa ei saa välttämättä aikaa positiivisia vaikutuksia. Lisäksi orgasmin saaminen humalassa on vaikeampaa kuin selvin päin.

- Ihmiset, jotka juovat keskimäärin enemmän alkoholia, hyötyvät vähemmän siitä, että paljastavat seksikumppanilleen asioita, tutkija Tamara Afifi selventää.

Pelkkä seksikin voi synnyttää tunnesiteen

Humalassa kerrotut asiat eivät tutkimuksen mukaan ole yleensä yhtä tärkeitä ja merkittäviä kuin ne asiat, joita ihmiset kertovat selvin päin harrastetun seksin jälkeen. Näin suhde saattaa jäädä pinnalliseksi.

Tutkimustulos saattaa puhua muun muassa pelkästään seksille perustuvia suhteita vastaan, sillä ennemmin tai myöhemmin kaksikon välille syntyy jonkinlainen tunneside, ja suhde ei enää olekaan pelkkää seksiä. Paitsi jos seksiä harrastetaan aina humalassa.


Lue myös: Oudoimmat asiat, joista ihmiset paljastavat kiihottuvansa

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat