Mies, tahdotko olla hyvä rakastaja? Ihanteellisen seksikumppanin ominaisuudet selvitettiin

06.05.2015 16:45 - Senni Loikala

Hyvä seksielämä on jokaisen saavutettavissa. Siihen tarvitaan oivalluksia ja kokemusta.

Yhtä oikeaa vastausta ei ole sille, mikä tekee miehestä ihannerakastajan. Hyvä seksielämä on kuin palapeli, jonka muutamia kiinnostavia palasia esittelemme alla.

Luonne vaikuttaa

Naurun sanotaan pidentävän ikää, mutta siitä tiedetään olevan hyötyä myös vällyjen välissä. Tutkimuksen mukaan huumorintajuiset miehet ovat nimittäin parhaita rakastajia.

Jos naisella on kumppaninaan hauska mies, saa hän tutkimuksen mukaan enemmän orgasmeja kuin, jos rakkaana olisi ryppyotsainen miekkonen. Orgasmien kerrotaan myös olevan voimakkaampia hauskan miehen kanssa. Lisäksi miehen huumorintajuisuus lisää seksin määrää, joten tällöin ihmiset harrastavat enemmän seksiä.

Hulvattoman miehen kanssa seurustelevat naiset ovat näin ollen muita tyytyväisempiä seksielämäänsä - eikä ihme, olivatpa tulokset sen verran mairittelevia huumorintajuisten miesten kannalta.

Tutkimukseen otti osaa noin 45 parisuhteessa olevaa naista ja analyyseissa otettiin huomioon pelkästään vaginaorgasmit. 

Huumori tärkeää - ei vain seksin vuoksi

Tutkimus korostaa huumorin merkitystä parisuhteessa, eikä pelkästään paremman seksin takia. Naisten mielestä huumorintajuiset partnerit ovat myös muita suositumpia, älykkäämpiä, luovempia ja parempia johtajia kuin muut.

Naiset ovat myös sitoutuneempia hauskoihin miehiin ja tuntevat olonsa turvallisemmaksi heidän seurassaan, kuin vakavikkojen.

Ei miesten silti kannata ottaa paineita siitä, että heidän täytyisi olla konemaisia vitsiniekkoja. Olla oma itsensä - se kuitenkin on kaikista varmasti tärkeintä.

Möhömaha kääntyy eduksi

Ihannerakastajalla saa aiemman tutkimuksen mukaan olla myös mahaa. Turkkilaiset tutkijat saivat nimittäin selville, että miehen kehon rasvaprosentilla ja kestävyydellä petipainissa oli suora yhteys.

Ylipainoiset miekkoset kestävät tutkimuksen mukaan reilu seitsemän minuuttia ennen laukeamista, kun taas hoikemmat miehet huomattavasti vähemmän. Pääset lukemaan tutkimuksesta lisää täältä.

Muita tekijöitä

Mies pystyy vaikuttamaan naisen tyytyväisyyteen sängyssä myös välittämällä siitä, että nauttiiko nainen. Oma nautinto on toki myös tärkeää, mutta yhtä oleellista on kumppanin hyvä olo.

Hetkessä eläminen on tärkeää myös petipuuhissa. Miehen kannattaa reagoida naisen liikkeisiin, sanoihin ja pieniin eleisiin. Muutoin seksi voi muuttua kaavamaiseksi suorittamiseksi.

Hyvänä nyrkkisääntönä voisi olla, että jokaisen seksikerran tulee olla erilainen. Se ei tarkoita rakastelua pilvenpiirtäjän katolla tai vuoristoradasssa, vaan vaihtelu syntyy aidosta läsnäolosta - pariskunnat, antakaa tilanteen viedä!

Lue myös: Kipukynnys nousee yli 100 prosenttia - lue kiinnostavat faktat naisen orgasmista

Lähteet: Psychology Today ja Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat