Miksi rakkaus kuolee? 6 yleistä syytä

24.06.2015 15:15 - Reija Saarinen

Rakkaus saattaa kuihtua monestakin syystä, mutta yksi yleisimmistä lienee se, ettei sitä alunperinkään rakennettu vahvalle pohjalle.

Rakkaus on ihana asia, mutta ikävä kyllä sekin saattaa toisinaan aiheuttaa tuskaa. Rakkauden loppumiseen on monia erilaisia syitä, mutta mitkä ovat ne syyt, jotka moiseen johtavat useimmiten?

1. Epärealistiset odotukset

Saattaa käydä niin, että ihmisellä on täysin epärealistiset odotukset omalta suhteeltaan. Onkin hyvä muistaa, että romanttisten elokuvien näyttämä maailma ei ole todellisuutta, eikä sellaiseen tarvitse edes pyrkiä. Te molemmat olette vain ihmisiä, vikoinenne ja heikkouksinenne. Älkää siis pyrkikö muuttamaan toisianne ja eläkö haavemaailmassa.

2. Rakkaus on rakennettu epävakaalle pohjalle

Jos rakkaus rakennetaan epävakaalle pohjalle, jossa epärehellisyydellä ja itsepetoksella on oma sijansa, ei se yksinkertaisesti voi pysyä koossa. Edes vahva seksuaalinen kemia ei sitä tässä tapauksessa voi pelastaa. Suhde vaatii luottamusta, kunnioitusta sekä rehellisyyttä. Pelkän seksi varaan suhdetta ei kannata rakentaa.

3. Ensihuuma hiipuu

Ikävä kyllä moni suhde päättyy siihen, kun ensihuuma alkaa haihtua. Sen vuoksi suhteen alussakaan ei kaikkea kannata katsella pelkästään vaaleanpunaisten lasien läpi. Ihmissuhde on hyvä ja kantava silloin, kun kaksi ihmistä haluaa kasvaa yhdessä ja he ovat valmiita tekemään myös töitä suhteen eteen.

4. Toinen sortuu pettämään

Luottamus on hyvän suhteen perusta, kun se hajotetaan, ei suhteella yleensä ole tulevaisuutta. Tämä johtuu tietenkin siitä, ettei toiseen oikein osaa enää luottaa ikävän tapahtuman jälkeen, ja elämä muuttuu helposti vainoharhaiseksi pelkäämiseksi.

5. Pelko ottaa vallan

On ihan ok pelätä oman kumppanin menettämistä, mutta silloin kun pelko ottaa liian suuren vallan, ei suhteella ole tulevaisuutta. Kumppanin pitäminen liian tiukassa nuorassa ei ole kenenkään etu.

6. Luottamusta ei ole

Hyvän suhteen perusta on täydellisessä luottamuksessa. Jos toinen käyttää kaiken aikansa kumppaninsa vakoiluun, on suhteessa jotain vikaa.


Lue myös: 8 asiaa, jotka tapahtuvat silloin, kun suhde on vakaalla pohjalla

Lähde: Lovepanky

Uusimmat