Onko tämä maailman huonoin parisuhdevinkki? Suomalainen psykologikin ihmettelee

26.08.2015 16:15 - Eeva Rajala

Suomalaispsykologin mukaan kostotoimiin ei pettämistapauksessa kannata lähteä, vaikka niin joku neuvoisi.

Parisuhdevinkkejä voi lukea lähes mistä tahansa lehdestä tai sivustolta, ja ohjeita tulee myös pyytämällä tai pyytämättä sekä ystäviltä että asiantuntijoilta.

Toiset parisuhdevinkit ovat huonompia kuin toiset. Siinä missä yksi parisuhdeneuvoja kehottaa pariskuntaa avoimuuteen ja keskusteluyhteyden löytämiseen, toisella ammattiauttajalla voi olla radikaalimmat neuvot.

Psykologi ja parisuhdekouluttaja Kari Kiianmaa on antanut urallaan pariskunnille runsaasti parisuhdeneuvoja. Hän on myös törmännyt erikoisiin parisuhdevinkkeihin, joita toiset ammattiauttajat ovat asiakkailleen antaneet.

"Todella huono vinkki"

- Yksi, mikä on mietityttänyt, ja olen kuullut sen useammankin kerran, on että jos puoliso on jäänyt uskottomuudesta kiinni, niin ammattiauttaja antaa vinkiksi, että "Sinun pitää tehdä sama sille", eli järjestää tilanne missä petät itse kumppania, Kiianmaa kertoo ihmetellen Voicelle.

Kiianmaan mukaan tämä käsittämätön vinkki yrittää perustua ajatukseen, että tällä tavalla pettänyt kumppani tietää, miltä se tuntuu, kun tulee petetyksi.

- Mielestäni tämä on tosi huono vinkki. Sehän on juuri eri suuntaan mihin pitäisi mennä. Pitäisi pyrkiä avoimuuteen ja käsittelemään asioita rehellisesti. Mutta sitten kun lähdetäänkin pelaamaan jotain peliä, mennään kyllä ojasta allikkoon, Kiianmaa jatkaa.


Lue myös: Hän on tukenasi ja osaa antaa anteeksi - merkit, josta tiedät, että rinnallasi on aarre

Kilpailut

Uusimmat