Miksi seksin odottaminen uudessa suhteessa kannattaa?

03.09.2015 13:15 - Senja Rapila

Takelteletko sen oikean henkilön löytämisen kanssa? Oletko kyllästynyt yhden illan juttuihin? Vaikka seksi tuntuisi pelkkänä ideana hyvältä, kaikki haluavat lopulta löytää sen oikean.

Seksissä on kyse vain ja ainoastaan seksuaalisesta kemiasta. Vaikka joku olisi mielestäsi viehättävä tai seksikäs, ei se tarkoita että teidän välillänne olisi seksuaalista vetovoimaa. Kemia ei ole ainoastaan fyysistä: kaikista tärkeintä on, että psyykkinen kemia toimii.

Seksiin ryntääminen voi saada aikaan sen, ettet välttämättä pysty rakentamaan tarpeellista psyykkistä seksuaalista jännitettä välillenne. Jos kuitenkin odotat, sinulla on mahdollisuus tehdä alkavasta suhteesta sinun viimeinen parisuhteesi.

Seksin odottaminen voi toki olla vaikeaa, mutta se on sen arvoista. Tässä muutamia syitä siihen, miksi seksin odottaminen on ainakin kokeilemisen arvoista:

Hyvä seksi tarvitsee tuekseen luottamusta

Kuten varmasti tiedätkin, luottamus tarvitsee aikaa kehittyäkseen. Vain sinisilmäiset luottavat tuntemattomiin, etkä varmasti halua itse seurustella tällaisen henkilön kanssa. Naiivit ihmiset eivät näe rakkaudeltaan todellisuutta.

Upea seksi on mahdollista vain silloin, kun parisuhteen molemmat osapuolet tuntevat olonsa tarpeeksi turvallisiksi päästääkseen irti omasta turvakuplastaan. Kun he eivät pidättele toisiaan, luontaiset, eläimelliset vaistot ottavat paikkansa parisuhteen seksielämässä.

Uteliaisuus kasvattaa jännitystä

Kuinka utelias olet kun tapaat viehättävän ihmisen? Todella utelias. Miltä sinusta tuntuu kun tajuat, että mitä enemmän tutustut tähän ihmiseen, sitä enemmän haluat tietää millaiseksi suhteenne tulee kehittymään? Pakahdut jännityksestä. Tätä on rakastuminen. Mitä enemmän opit tuntemaan jonkun, sitä enemmän asioita haluat oppia hänestä. Vaikka seksuaalinen intiimiys on tärkeää, kannattaa kuitenkin keskittyä mielummin keskustelun intiimiyteen.

Ensin sinun pitää saada toinen henkilö innostuneeksi, mutta ei koskemalla. Todista hänelle että hän ei ole koskaan tavannut kaltaistasi ihmistä. Näin hän haluaa tutustua sinuun psyykkisellä tasolla.

Upea seksi vaatii yhteistä kunnioitusta

Jos ryntäätte seksiin jo suhteen alkuvaiheilla, se voi antaa oletuksen että se suhde on olemassa vain seksiä varten. Voisitko itse kunnioittaa henkilöä, jonka uskot vain käyttävän sinua seksiin? Et todennäköisesti.

Suhteen molempien osapuolien tulee tuntea olonsa turvallisiksi ja hyvin kohdelluiksi. Molempien täytyy uskoa siihen, että he tulevat päätymään lopulta yhteen. Ainoa keino tähän on ottaa aikaa toisen tutustumiseen. Näin katsot toista osapuolta täysin toisin silmin ja lähestytte suhdetta eri tavalla. Seksin harrastaminen liian nopeasti voi tappaa suhteen jo ennen sen alkamista.

Haluat löytää rakkauden rakastellaksesi

Kaikki ei aina pyöri seksin ympärillä. Liian nopeat liikkeet suhteessa voivat pilata hyvän alun. Vaikka kuuma, hikinen, likainen seksi on hauskaa, haluat kuitenkin jonkin ajan päästä rakastella. Tämä ei tarkota kuitenkaan että ensimmäisen kerran tulisi olla rakastelua, mutta haluat kuitenkin varmistaa että tämä voi tapahtua tulevaisuudessa.

Seksin harrastaminen liian nopeasti voi tappaa potentiaalin rakasteluun myöhemmin. Se tappaa salaperäisyyden ja jättää sinut lopulta miettimään, mitkä toisen aikomukset ovat suhteessa. Tämä tekee ensimmäisestä kerrasta vähintään vaivaannuttavan. Joten pidättäytykää seksistä kunnes molemmat ovat räjähtämäisillään jännityksestä – näin teillä molemmilla tulee olemaan jopa kymmenkertaiset mahdollisuudet rakastumiseen.

Lue myös: Viestittely saattaa olla onnellisen suhteen avain - katso miten onnistut

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat