Onko teillä terve seksielämä? Tee kymmenen kohdan nopea testi

28.09.2015 15:45 - Pauliina Jokinen

Hyvä seksielämä on yksi parisuhteen peruspilareista,  

Monet pariskunnat miettivät, onko seksiä riittävästi tai onko se tarpeeksi laadukasta. Muihin vertaaminen ei välttämättä ole keino ratkaista asiaa, vaan omaa seksielämää kannattaa tarkastella muutaman keinon avulla.

Näistä merkeistä tiedät seksielämäsi olevan varsi hyvissä kantimissa:

Olet tyytyväinen kroppaasi

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan naiset, jotka olivat tyytyväisiä omaan kroppaansa, sijoittuivat myös korkeimmalle, kun heiltä tiedusteltiin tyytyväisyyttä seksielämään. Liikunnan harrastaminen auttaa hyväksymään oman kehonsa, vaikka tarkoituksena ei olisikaan pudottaa painoa.

Et pelkää kysyä, mitä hän haluaa

Eikä sinua pelota kertoa omista haluistasi. Seksin ei ole tarkoitus olla täydellistä yleisellä mittapuulla, vaan olla täydellistä juuri teille. Ja senkin määritelmä vaihtelee elämäntilanteen ja -vaiheiden mukaan. Älä siis pelkää kertoa toiveistasi ja haluistasi.

Toisinaan aikataulutatte seksin

Joskus seksille on varattava aika kalenterista, jotta sitä tulisi harrastettua. Spontaani seksi saattaa olla intensiivistä ja intohimoista, mutta se ei tarkoita, etteikö aikataulutettu seksi voisi olla yhtä mukavaa. Yhdysvaltalainen seksiterapeutti kehottaa suunnittelemaan illan seksin ympärille: laittamaan lapset nukkumaan ja syömään kevyen iltapalan, jotta vatsasi ei olisi liian täynnä. Tehkää jotakin mukavaa ydhessä ja rentoutukaa – silloin seksin aikatauluttaminen ei tunnu niin laskelmoidulta.

Ette laske kertoja

Kertojen laskeminen ei ole rakentava tapa suhtautua seksielämään. Paineiden luominen  tekee seksistä jälleen yhden kohdan to do -listaan. Tutkimusten mukaan treffeillä käyminenja uusiin paikkoihin tutustuminen lisää todennäköisyyttä harrastaa seksiä. Näin ollen myös seksielämä on parempaa.

Pidät seksistä

Ei ole väliä saatko orgasmin vai et, onko seksiä usein vai kerran kuukaudessa. Ainoastaan sillä on väliä, että pidät niistä kerroista, jolloin harrastat seksiä. Olosi on seksin jälkeen tyytyväisempi ja rentoutuneempi.

Et harrasta sääliseksiä

Toisinaan on täysin hyväksyttävää kieltäytyä seksistä. On parempi perustella kieltäytymisensä, kuin harrastaa seksiä vastoin tahtoaan. Tuolloin seksistä tulee pakollinen tehtävä, joka ei tuo tyydystystä.

Osaat maustaa seksielämäänne

Etenkin pitkässä parisuhteessa vaihtelu on tärkeää. Tutkimuksen mukaan pariskunnat, jotka harrastavat rutiininomaista seksiä, ovat tyytymättömämpiä seksielämäänsä. Siksi onkin tärkeää kysyä kumppaniltaan, mitä tämä haluaisi seuraavaksi tehdä?

Olette onnellisia yhdessä

Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta mikään muu ei tuo suurempaa tyydytystä seksielämään kuin onnellisuus. Tyytyväisyys suhteeseen lisää tyytyväisyyttä myös vällyjen välissä.

Puhutte samaa kieltä

Sen lisäksi, että osaatte puhua haluistanne, osaatte myös puhua kiihkeästi. Oli kyseessä sitten romantiikkaa tihkuva tekstiviesti tai kuiskailu toisen korvaan, saatte toisenne kiihottumaan pelkkien sanojen voimalla.

Et pelästy kuivista kausista

On tärkeää, että mielikuvat terveestä seksielämästä ovat realistisia. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa olla yhdessä, kunhan suhteessanne ollaan avoimia ja keskustellaan yhteisistä asioista. Jos toisesta ei tunnu tänään juuri siltä, mutta hän sanoo asian ääneen, on seksielämänne vahvalla pohjalla.


Lue myös: Haluatko enemmän seksiä? Tuo makuuhuoneeseen televisio

Lähde: Women's Healt

Kilpailut

Uusimmat